Kayseri Bağımsız Milletvekili Adayı, Çerkez kökenli kimya mühendisi Emine Sezgin, seçim çalışmalarını Kayseri Yerel Haber’e anlattı.

Genel seçimler öncesi yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Sezgin, “Öncelikli olarak kadınlara ve ev toplantılarına ulaşmaya çalıştım. Çünkü her toplumun kültürünün bir takım farklılıkları var. Sıcak temasların çok daha artı getirdiğini gördüm. Çünkü şu dönem yüzde otuz ikilere varan kararsız oylar var. Ve benim özelimde olan Çerkez hedef kitlesi var” dedi.

"Benim Sesim Duyulsun Diyen Herkes İçin Bağımsızım"
Bağımsız aday olma nedenlerini de açıklayan Emine Sezgin şöyle konuştu:
“Özgür olmak için, bağımlı olmamak için bağımsız aday oldum. Geçtiğimiz dönemlerde mecliste Çerkez kökenli milletvekilleri oldu. Gerek Çerkez kökenli milletvekilleri gerekse diğerleri parti başkanları ne diyorsa, milletvekilleri de onu söylüyor. Örneğin AKP’de bir karar alınıyorsa bunu herkes onaylıyor. Yâda sessiz kalarak onaylıyor. Muhalefet ise otomatik olarak reddediyor. Böyle bir düzen yok aslında. Çok başlı olunsun demiyorum ancak, demokratik olarak sesler duyulmalı, farklı görüşler olabilmeli. Mecliste benim sesim duyulmuyor, beni dinlemiyorlar diyenler için bağımsız aday oldum. Onların sesi olmak istiyorum. Doğru olan şeyleri desteklemek, yanlış olanı belirtmek için bağımsız aday oldum. Dolayısı ile benim sesim duyulsun diyen herkes için bağımsızım.”


Türkiye’nin iç ve dış politikasına ilişkin gözlemlerini de anlatan Emine Sezgin, “AK Parti hükümeti başa geldiği yıllarda tüm komşularla barışık, sıfır sorunlu bir politika izleyeceğini söyledi. Bugün bütün komşularla problemli, yüzde yüz sorunlu bir politika izliyoruz. Dış politikada çok ciddi sorun var ve insanı huzursuz ediyor. İç politikaya geldiğiniz zaman ‘ben toplumun isteklerini anlayacağım ve bu memleketin kalkınması için bu yolda yürüyeceğim. Barış süreci, demokrasi süreci, demokratik çözümler’ bunlardan bahsedilirken tamamen şimdi Türk, Kürt, Alevi, Sünni sürecine çevrildi Türkiye’nin problemleri. Çerkezler, Pomaklar, Kırım Türkleri göz ardı edildi. Türkiye sadece Türk, Kürt, Çerkez’den oluşmuyor. Türkiye’de yaşayan Çerkezlerin sadece beş milyon olduğunu, üçüncü önemli nüfus olduğunu, eğer demokratik bir seçim ve yönetim sistemini kurabilmiş olsak, kırk beş, elli milletvekili de Çerkez’den olacağı, bütün milletlerin ‘benim de vekilim var’ diyebileceği bir meclis sisteminin olması gerektiğini, anayasal vatandaşlığın önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

7 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesi Kayserili seçmenlere de seslenen Emine Sezgin, “ilkeli siyaset için, eşit haklar için, adil kazanım için, eğitimde fırsat eşitliği için oy verin” çağrısı yaptı.


HABER: ALİ TÜRKASLAN


Editör: Haber Merkezi