BARIŞ PINARI HAREKÂTI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ortadoğu'ya düzenlediği ilk sınır dışı operasyonu, resmi kayıtlara göre 1983 yılı olarak geçiyor. PKK'ya karşı düzenlenen sınır dışı operasyonların tamamı başarılı bir şekilde tamamlandı.

Cumhuriyet’in ilanından önce 3 Mayıs 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ilk sınır dışı operasyonu, 1983 yılında Kuzey Irak bölgesinde giderek etkili hale gelen terör örgütü PKK’ya karşı gerçekleşti. Irak Baas rejimiyle yapılan anlaşma sonrasında gerçekleştirilen operasyonda sınırın 5 km uzağındaki PKK kampları hedef alındı. Operasyon 5000 Türk askeriyle gerçekleştirildi. İlk sınır dışı operasyonun ardından, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına yönelik hava ve kara operasyonları düzenlendi.

Bu operasyonlardan bazıları ise şöyle:

15 Ağustos 1986 ve 4 Mart 1987, tarihlerinde gerçekleştirilen hava operasyonlarında PKK’nın Kuzey Irak’taki kamp ve silah depoları, bombalanarak yerle bir edildi.

Yıl 1991: 25 Ekim tarihinde Hakkari - Çukurça’da terör örgütünün hain saldırısında 17 askerimiz şehit oldu. PKK’nın bu saldırısının ardından sınır dışı operasyon gerçekleştirildi.

Yıl 1992: 30 Ağustos’ta İran tarafından sızarak Alan Karakoluna saldırı düzenleyen PKK terör örgütü militanlarından 43’ü öldürüldü. Sınır dışına geri çekilen teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyon ile geriye kalanlarda öldürüldü. 2 ve 7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen hava operasyonları ile PKK’ya misilleme yapıldı. 27 ve 29 Ekim tarihlerinde toplam 190 terörist öldürüldü. Irak ve Türkiye arasında stratejik öneme sahip olan Sinhat Boğazı ve Haftanin kampı, TSK tarafından ele geçirildi.

Yıl 1993: 10 Ekim ve 30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen hava operasyonları ile imha edilen kamplarda toplam 81 terörist öldürüldü. 13 Aralık tarihinde Irak sınırına yakın olan Üzümlü Karakolu’na saldırı hazırlığında olan PKK militanları pusuya düşürüldü. Gerçekleştirilen sınır dışı operasyon ile 100’ün üzerinde PKK’lı öldürüldü. 18 Aralık’ta sınırı geçmeye çalışan PKK konvoyuna düzenlenen hava operasyonunda 200 kişi öldürüldü. 20 Aralıkta dağ komandoları özel hedef olarak seçilen 27 teröristi öldürdü.

Yıl 1994: Ocak, Mayıs, Temmuz ve Ağustos aylarında terör örgütü PKK’nın Zeli kampına yönelik gerçekleştirilen hava operasyonları ile 400’ün üzerinde terörist öldürüldü.

Çelik Harekâtı (21 Mart 1995 – 30 Aralık 1996): 2 Mart 1995 tarihinde 35 bin TSK personelinin katıldığı operasyon ile Kuzey Irak’ta yer alan PKK kamplarına yönelik geniş kapsamlı operasyon gerçekleştirildi. 3000 bin kadar teröristin kıstırıldığı operasyonda TSK sınır dışında 40 km ilerledi. PKK’nın 4 büyük kampı hedef alındığı operasyonun ilk günü 200 PKK’lının öldürülürken, 8 askerimiz şehit oldu. Operasyonda toplam 844 terörist öldürülürken, 4 buçuk ton uyuşturucu ele geçirildi. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller tarafından kararlılıkla yürütülen operasyonun ilk 43 gününde 2 Trilyon 800 milyar lira para harcandı. 30 Nisan’da geri çekilen 20 bin Türk askeri, Tansu Çiller tarafından törenle karşılandı. Nisan ayından 30 Aralığa kadar gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlar ile toplam 400’ün üzerinde terörist öldürüldü. 17 askerimiz şehit oldu.

Çekiç Harekâtı (14 Mayıs-20 Eylül 1997): Irak Kürdistan Demokrat Partisi’nin isteği üzerine TSK Kuzey Irak’taki PKK üslerine operasyon düzenledi. Çekiç Harekâtı’nın ilk gününde 30 PKK’lı sağ ele geçirildi. Operasyon sonucu toplam 1817 PKK’lı öldürülürken, Ohal Bölge Valisi Aydın Arslan, son 95 ayda yapılan operasyonlarda 4546 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı.

Şafak Harekâtı (25 Eylül 1997-16 Şubat 1999): 25 Eylül 1997’de Kuzey Irak’ta başlatılan harekâtta 13 Ekim tarihine kadar 816 PKK’lı öldürüldü. Aynı harekâtta 3 Subay, 24 Erbaş ve Er, 4 geçici Köy Korucusu olmak üzere 31 güvenlik görevlisi şehit oldu. 5 Aralık 1997’de de kış mevsimini geçirmek için hazırlık yapan PKK’lı teröristlere karşı ‘Süpürme Harekatı’ başlatıldı. 1998 yılında 13 Nisan’da PKK’nın iki numarası Şemdin Sakık ile kardeşi Arif Sakık, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın düzenlediği “Yarasa Operasyonu” ile yakalanarak Türkiye’ye getirildi. 20 Mayıs 1999 yılında Sakık kardeşler idam cezasına çarptırıldı.

16 Şubat 1999: Kenya’nın Başkenti Nairobi’de Yunanistan konsolosluğundan çıkan Sözde PKK lideri Abdullah Öcalan, Kenya güvenlik güçlerince yakalandı. Öcalan, 16 Şubat 1999 tarihinde Engin Alan'ın komutanlığındaki Bordo Bereliler tarafından Türkiye’ye getirildi.

Güneş Harekatı (21-29 Şubat 2008): Türk Silahlı Kuvvetleri 21 Şubat 2008’de Kuzey Irak’a yönelik başlattığı hava yolu destekli sınır ötesi kara harekatı başlattı. Operasyona 8 Ekim 2007 tarihinde PKK saldırısında hayatını kaybeden Şanlıurfalı Piyade Onbaşı Kasım Aksoy’un 3 yaşındaki kızı Güneş’in adı verildi. Harekat süresince bölgedeki 272 hedefe hava taarruzu yapıldı. Kara Kuvvetleri tarafından 517 adet hedef ateş altına alındı. Harekatın başından itibaren, manevra birlikleri ve uçaklar tarafından 126 mağara, 290 barınak ve sığınak, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi, 6 eğitim tesisi, 23 lojistik tesis, 18 ulaştırma tesisi, 40 hafif silah mevzii ve 59 uçaksavar mevzii tahrip edilmiştir. Harekat 29 Şubat 2008 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerinin Türkiye sınırları içine dönmesiyle son buldu.

Şah Fırat (Süleyman Şah) Operasyonu (22 Şubat 2015): 13 Mart 2014 tarihinde DAEŞ militanları Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu köyü ele geçirdi. Türbe, antik kent ve müze gibi yerleri imha eden DAEŞ’in bu harekatından sonra TSK operasyon için herakete geçti. Suriye sınırları içerisindeki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolunda bulunan Süleyman Şah Türbesi ve 39 personelini, 22 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen Şah Fırat operasyonu ile Suriye'nin Eşme bölgesine nakledildi. Operasyona 9 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personel katıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı (24 Ağustos 2016-29 Mart 2017): TSK, Suriye ve Irak sınırından DAEŞ unsurlarını temizlemek, PKK/PYD unsurlarının kantonlarını birleştirmesinin önüne geçmek ve bölgede yaşayan siviller için güvenli bölge oluşturmak amacıyla Cerablus ve El-Bab çevresine Fırat Kalkanı Operasyonu düzenlendi. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 198 gün sonunda, TSK ve ÖSO tarafından 243 yerleşim yeri ve yaklaşık 2015 km² alan kontrol altına alındı.

Zeytin Dalı/Afrin Harekatı ( 20 Ocak 2018 - 26 Mart 2018): Terörist PYD/PKK unsurlarının Afrin kent merkezinden ve çevresinden temizlenmesi amacıyla TSK tarafından Zeytin Dalı operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon bölgede yaşayan sivillere yönelik yapıldığından dolayı Zeytin Dalı adını aldı. Toplam 65 gün süren operasyonda toplam 3740 terörist öldürüldü. Afrin Kent merkezinin TSK ve ÖSO tarafından ele gerilmesiyle birlikte 26 Mart 2018 günü operasyon bitti. Çok sayıda sivilin yaşadığı Afrin Merkezinde TSK tarafından mayın ve benzeri patlayıcılarının temizlenmesi çalışmaları sürüyor.

***

Yıl 9 Ekim 2019…

TSK, Barış Pınarı Harekâtı başlattı…

Tüm dünya ayağa kalktı!

Bizim yaptığımız bir hamle, emperyalist ülkelerinin alayını rahatsız ediyorsa biz doğru yoldayız demektir!

Durmak yok, vurmaya devam!

Ozan Erhan Çerkezoğlu’nun dediği gibi…

Vur Allah Aşkına Vur!

Çiğnetme bu vatanı

Vur Allah aşkına vur

Sana kurşun atanı

Vur Allah aşkına vur

Şehitlerin kanını

Yerde koyma şanını

Türk İslam düşmanını

Vur Allah aşkına vur

Vur savrulsun leşleri

Dağılsın keleşleri

Pusucu kalleşleri

Vur Allah aşkına vur!

Özel Harekât'ın sesi

Mehmetçiğin kükremesi

Bulutların gürlemesi

Vur Allah aşkına vur!

Göğe kalkan tuğ bizim

Ova bizim dağ bizim

Şehit bizim sağ bizim

Vur Allah aşkına vur

Savaşı toy eyleyip

Allahuekber deyip

Aslan gibi kükreyip

Vur Allah aşkın vur

Vur haine pişkine

Vur dönsünler şaşkına

Vur şehitler aşkınına

Vur Allah aşkına vur!

Düşürme sancağını

Kirletme toprağını

Çiğnetme bayrağını

Vur Allah aşkına vur!

Hafifletsin acını

Al kalleşten öcünü

Göster Türk'ün gücünü

Vur Allah aşkına vur!

Ozan Erhan ağ olsun

Çağ Türklüğe çağ olsun

Vur ki vatan sağ olsun

Vur Allah aşkına vur!

Vur Allah aşkına vur

Vur Türklük aşkına vur

Vur vatan aşkına vur

Vur yiğidim vur!

***

ABD son 5 yılda da, PKK ve YPG eliyle IŞİD'i bahane ederek, Suriye ve Irak topraklarındaki Araplar, Çerkezler, Süryaniler ve Türkmenler'i yerinden yurtlarından edip o bölgeden çıkardı.

Oralarda sadece Kürtler ve Ermeniler kaldı!

Türkiye olarak bizim saf saf 4 milyon Suriyeli'ye evimizi açıp onlara gösterdiğimiz şefkat girişimimiz ne yazık ki üzülerek söylüyorum, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) işine yaradı.

***

Şimdi yanı başımızda Kürdistan kuracaklardı diye hayıflanıyoruz!

***

Liderlik ve siyaset öngörü işidir!

PKK ve YPG son 5 yılda Araplar, Çerkezler, Süryaniler ve Türkmenler'in o bölgedeki tarihini ve geçmişini o topraklardan sildi.

Şimdi bizim yapmamız gereken yurdumuza soktuğumuz 4 milyon Suriyeliyi Barış Pınarı harekâtında yanımıza katıp, tam gaz ilerlemektir!

PKK ve YPG'ye destek veren ABD, Almanya, İsrail ve Fransa anca bundan anlar!

Ha bu arada İngilizler nerede bilen var mı?

Uyuyorlar mı ki?

Sanmıyorum!

***

Şimdi tüm dünya, Barış Pınarı harekâtında Türkiye’yi karşısına aldı!

Amaç ne?

Sevr anlaşmasını hortlatmak!

10 Ağustos 1920 de yapamadıklarını 100 yıl sonra yapmayı planlıyorlar…

O toprakların asıl sahipleri bizim evimizde misafir ettiğimiz 4 milyon mültecidir!

İyilikten maraz doğar derler ya, al işte doğdu...

Şimdi ayıtla pirincin taşını ayarlayabilirsen!

Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin!