Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç’a, ziyarette Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan da eşlik etti.

Geçtiğimiz günlerde Yahyalı ilçesine bağlı Ulupınar Mahallesi'nde meydana gelen deprem sonrası ilçeye ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulunan ve burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, kamuoyunun zihnini bulandıracak ifadelere itibar edilmemesi uyarısında bulundu. Yetkililerden ve resmi kimliği olan kişilerin sözlerine itibar edilmesi gerektiğini belirten Başkan Büyükkılıç “Sosyal mecralarda, ‘14 Mart günü vesilesiyle spekülasyonlar ile değişik doğa hareketleri, depremler olacak’ gibi dedikodularla kamuoyunun zihnini bulandırma yönünde açıklamalar yapıldığını duyuyoruz. Bunların hiçbirine itibar edilmemesini tavsiye ediyoruz. Hep söylediğimiz sosyal medya üzerinden değil, resmi ağızlardan, yetkililerden yapılan açıklamalara itibar edilsin diyoruz. Kayseri’miz ile ilgili çok şükür bu manada bilim adamlarının söylediği gibi şiddeti 5’i geçecek deprem söz konusu değil. Zaman zaman 4 civarında olan depremlerle de bir bakıma enerji boşalımı ve bu açıdan tehlikenin azaldığı ifadeler söz konusudur” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ’NİN AFET KAPSAMINA ALINACAĞI KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Kayseri’nin afet bölgesine alınması kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mizde herhangi bir sıkıntı olmadığını, hasar tespit çalışmalarının yapıldığını, bir mağduriyet oluşması söz konusu olmadığını, Kayseri’mizin de 6 Şubat sonrası 11 ilde olan depremlerle ilgili etkilenim boyutunda bu afet kapsamına alınacağı konusundaki çalışmaların da devam ettiğini, İçişleri Bakanımız ile bugün görüşmemiz sonrasında bu çalışmanın inşallah olumlu olarak tamamlanacağını ifade ettiler” diye konuştu.

Kocasinan’da Önde Olduğumuzu Biliyoruz Kocasinan’da Önde Olduğumuzu Biliyoruz

Bir kez daha ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Büyükkılıç, “Geçmiş olsun diyor, deprem nedeniyle bugüne kadar vefat eden canlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yahyalı’ya gelmişken Bekir Erdoğdu hocamıza da taziye dileklerinde bulunduk, Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.