Başkan Gülsoy mesajında, “Asrın felaketini yaşadığımız bugünlerde eşini, çocuklarını ve yakınlarını kaybeden kadınlarımız zorlu bir dönemden geçiyor. Bu sene buruk kutlanacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kalbimiz her türlü zorluğa göğüs geren, dimdik ayakta kalabilen depremzede kadınlarımızla…” dedi.

Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Kadınlar Günü’nde Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ızdırabı Türk milletini kor bir ateş gibi yakmakta. On binlerce insanımızı afette kaybettik. Yaraları sarmaya çalışsak da, ne enkaz altında yitip giden canlarımızı unutabiliriz ne de içimizde açılan derin boşluğu doldurabiliriz.

Hepimizin bildiği üzere depremde eşini, çocuklarını, yakınlarını kaybeden kadınlarımız zorlu bir dönemden geçiyor. Gelecek nesillerimizin mimarları olan kadınlarımız her türlü saygı, taktir ve hürmeti hak ediyor. Bizi biz yapan kadınlarımız, ülke olarak verimliliğimizin artırılmasında ve gelişimimizde  en önemli etkendir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.  Kadınlarımıza onların kabiliyetlerini ortaya koyabilecekleri fırsatlar sunulmasına vesile olursak, toplum olarak her zaman daha da ileriye gidebiliriz.

Kadınlarımız, insanlığın kalbi, duygusu, estetiği, hatta hayatın temel anlamıdırlar. Kadının duygusal zekası ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Barışın, refahın, huzurun tüm dünyaya egemen olması ve toplumumuzu oluşturmadaki katkıları için üreten kadınlarımıza minnettarız. Onlara sadece senenin bir gününde değil, her zaman aynı sevgi ve duyarlılığı göstermeliyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü depremde kaybettiğimiz, yakınlarını kaybeden ve depremzede kadınlarımıza adıyoruz” dedi.