CHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Niyazi Ünalmış, değerlendirmelerde bulundu. Avukatlık ücretlerinin, enflasyon karşısında eridiğini ve birçok avukatın ofisini kapattığını belirten Ünalmış, “21 yıllık AKP iktidarında, birçok meslek gibi avukatlık mesleği de derin yaralar almıştır. İktidarın yargıyı sopa olarak kullanmaya yönelik politikaları sonucunda bağımsız yargının güvencesi avukatlık mesleği sürekli hedef haline getirilmiş, birçok meslektaşımız görevi başında saldırıya uğramıştır. Yine politikalar nedeniyle savunma kurumu olan barolara söz geçiremeyen iktidar, baroların bölünmesinin yasal yollarını açarak, iktidar borazanı barolar üretmiş ve itibarsızlaştırma eylemlerine devam etmiştir. Avukatların ücretleri, enflasyon karşısında ciddi anlamda erimiş birçok avukat ofisini idare ettiremez hale gelmiş, birçok meslektaşımız da ofisini kapatarak geçici şartlarda çalışmaya devam etmiştir. Adli yardım ve CMK ücretleri, verilen emek ve yaşam koşulları dikkate alındığında çok komik rakamlarda kalmış, git gide de değerini yitirmektedir. Mesleğin anlatılan zorlu koşullarında, ekonomik sıkıntılarla yaşam mücadelesi veren birçok meslektaşımız yaşamına son vermiştir. Kayseri’de de birden fazla meslektaşımızı bu gerekçelerle acı şekilde kaybettik” ifadelerini kullandı.

‘CHP İKTİDARINDA ÖNCELİKLERİMİZDEN BİRİSİ; AVUKATLIĞIN BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRİLMESİNİN SAĞLANMASIDIR’

Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle” Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiği takdirde avukatlık mesleğinin bağımsız ve özgür bir şekilde yerine getirilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu dile getiren Ünalmış şunları söyledi: “Her ne kadar içerisinde bulunduğumuz tablo bu olsa da umutsuzluğa gerek yok. “Hak, hukuk, adalet” sloganını kendisine şiar edinmiş Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı yakındır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında öncelikli hedeflerimizden birisi, Avukatlık mesleğinin bağımsız ve özgür bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasıdır. Bu kapsamda; Savunma mesleği olan Avukatlık mesleğini anayasal güvenceye kavuşturacağız. Ceza yargılamalarında, duruşma düzenini “silahların eşitliği ilkesi”ne uygun hale getirecek, iddia makamı ile savunma makamının duruşma salonlarında fiziki olarak eşit konumda olmasını sağlayacağız. Bir ilde ancak bir baro kurulabilmesini anayasal olarak düzenleyecek, çoklu baro sistemine son vereceğiz. (Aynı ilde birden fazla baronun kurulmasının; baroların ideolojik, etnik ve siyasi temelli ayrışmalarına neden olacağı, bu durumun farklı çatışmalara zemin hazırlayabileceği, baroların hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma görevini işlevsiz hâle getireceği açıktır. Türkiye Barolar Birliği ve baro seçimlerinde temsilde adalet ilkesinin esas alınmasını sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında, Cumhuriyetin tüm kazanımlarının eski değerlerine kavuşması; devletin temeli ve dini olan adaletin yeniden tüm kurum ve kuruluşlarda tüm işlerliği ile tesisi için Avukatlara büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Biz avukatlar, bu görev ve sorumlulukların farkındayız. Neferi ve sevdalısı olmaktan gurur ve onur duyduğumuz mesleğimizi; kimseye eğilmeden, bükülmeden, kimseye aklını kiraya vermeden, evrensel liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimlerini kurucu milli değerleri ve Avukatlık Kanunu ve Meslek Etik Kuralları’nı rehber edinerek icra eden, adil yargılanma hakkının ve bağımsız yargının vazgeçilmez sigortası avukat meslektaşlarımızın gününü kutluyorum. Depremde ve görevi başında kaybettiğimiz meslektaşlarımızı saygı ile anıyor, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.