2023 Haziran ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerine yaklaşık 6 ay kala partilerin il örgütlerinde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Hukukçu Niyazi Ünalmış, CHP Kayseri il yönetimindeki görevinden istifa etmişti. Bugün de CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, görevinden istifa ettiğini duyurdu. CHP Kayseri il binasında gerçekleşen ve Milletvekili Çetin Arık’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında Özer, AK Parti’nin zulmünün her alanda arttığını iddia ederek “Baskıdan, korkudan, yalandan, algıdan nemalanan AK Parti’nin artık sonu gelmiştir. Kayseri için de Türkiye için de aydınlık, güzel günler yakın. Önümüzde önemli bir seçim var. Ülkemizin kaderi bu seçimde belli olacak. Bu çerçevede her alanda Ak Parti’nin karanlığına ‘dur’ diyeceğiz. Adaletsizliklerine izin vermeyeceğiz. Tuzaklarını bir bir aşıp, halkımızla birlikte halkın iktidarını kuracağız. Güzel günlere giden yolda her birimiz bu mücadelenin birer neferleriyiz. Çünkü bizim Anadolu’nun kadınlarına, çiftçilerine, işçilerine, emekçilerine, işsizlerine bir sözümüz var. Ne ezen, ne ezilen insanca, hakça bir düzen kuracağız. Yaşanabilir bir Türkiye inşa edeceğiz. Hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu. ,

‘MİLLETVEKİLİ OLARAK YİNE ŞEHRİM, ÜLKEM, HALKIM İÇİN MÜCADELE ETMEK İSTİYORUM’

Partide bugüne kadar farklı görevlerde bulunduğunu ve hiçbir görevden kaçmadığını dile getiren Özer, “Aldığım görevi layıkıyla yapmanın mücadelesini verdim. 5 yıldır da Cumhuriyet Halk Partisinin İl Başkanlığı görevini yol arkadaşlarımla birlikte bütün zorluklara rağmen gururla onurla yaptım. Bugün gururla belirtmek isterim ki partimde görev yaptığım 5 yıllık süre içerisinde pek çok ilklere de imza attık. Bugün itibariyle önümüzdeki seçimlerde şehrimizi ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak adına milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Bundan sonraki süreçte Allah nasip ederse, partimiz görev verirse milletimizin helal oylarıyla milletvekili olarak yine şehrim, ülkem, halkım için mücadele etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 5 yıldır taşımaktan onur ve gurur duyduğum CHP Kayseri İl Başkanlığı görevini bırakıyorum. İyi ve kötü günde yanımda olan yol arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKSİNİZ’

Basın toplantısında hazır bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da şunları söyledi: “Sayın başkanım partimize, ailemize, ilimize istifa kararınız hayırlı uğurlu olsun. Umut ediyorum ki bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), partimizi, Kayserimizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Yine umut ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bu dönem TBMM’nin en az yarısını Kayseri olarak alacak. Tabi ki burada sizinle uyum içerisinde çalıştık. Biraz önce anlattığınız, yaptıklarınız için teşekkür ediyoruz. Halkın arasında olan bir il başkanı profili çizdiniz. Halkın derdiyle dertlendiniz ve de çok güzel çalışmalara imza attınız. Bundan sonraki süreçte de il başkanımla aynı uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi