Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, İlçe yönetim kurulu üyesi Mahmut İlipınar ile birlikte Küçük künye mahallesine bağlı Avlağa mezrasını ziyaret etti. Bir çok mahalleden büyük olmasına rağmen hala mahalle olamayan, bir Muhtarı bir bakanı, sıkıntısını dinleyeni olmayan Avlağa mezrasına ziyareti sırasında Başkan Kılınç vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

“ULAŞIM SIKINTISI VAR, GELEN GİDEN OTOBÜS YOK, CAMİSİ VAR İMAMI YOK, SU SIKINTISI VAR, KANALİZASYON SIKINTISI VAR”

İvedilikle bu mezranın mahalle olmasını ve bir muhtarının olmasını istiyoruz diyen Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, “İlçe yönetim kurulu üyem Mahmut İlipınar ile birlikte Avlağa mezrasını ziyarete geldik. Burada yaklaşık 50 hane olmasına rağmen Muhtarlık yok, buranın derdini dinleyen kimse yok, Kaymakamlıkta yada Belediyede temsil eden yok. Kimse buranın dertleriyle, sıkıntılarıyla ilgilenmiyor. Dağın diğer tarafında yaklaşık 15 km mesafede olan Küçük Künye’ye bağlı. İvedilikle yetkililerden buraya muhtarlık istiyoruz. Burada yaşayan vatandaşların yol sıkıntısı var kış olduğunda hastalara ulaşılamıyor, Ulaşım sıkıntısı var, gelen giden otobüs yok, Camisi var imamı yok, Su sıkıntısı var, kanalizasyon sıkıntısı var. Buraya para harcanıyor bir hizmet yapılmaya çalışıyor ama bu yapılan hizmet resim çekilsin düzgün gözüksün diye değil bu sıkıntılar giderilsin diye yapılsa çok iyi olur. Aslında vatandaş çok bir şey istemiyor sadece yollarının düzgün olmasını ve ufak sıkıntıların giderilmesini istiyor. Yetkililerden bu sıkıntıları çözmelerini ve bu mezrayı köy yapmalarını bekliyoruz.Avlağa mezrası artık sahipsiz değil artık Yeniden Refah var,oraya bir temsilci atadık Avlağa mezrası muhtarlık olana kadar Avlağa'nın sıkıntılarını temsilcimiz vasıtasıyla biz dile getireceğiz” İfadelerini kullandı.

“SEÇİMDEN SONRA BURALARA UĞRAYAN YOK”

Sorunlarını ve 4 aylık kış mevsiminde neler çektiklerini anlatan Avlağa mezrası sakinleri; “Yollarımız berbat hem dar hem çamur arabalar ile geçilmeyecek durumda, kanalizasyon yok, sütçümüz geliyor bu yollardan çıkamıyor, hastamız olduğunda sırtımızda aşağı indiriyoruz, benim annem hasta olduğunda hiçbir araba yukarı çıkamadığı için annemi kızakla aşağı indirmek zorunda kaldık. Oy zamanı herkes geliyor bunu yapacağız şunu yapacağız diyor ama seçimden sonra buralara uğrayan yok. Buraya gelen giden otobüs yok, kendi kişisel araban yoksa gelip gidemiyorsun, Camimiz var ama namaz kıldıracak bir imamımız yok. Hizmet sıfır. Suyumuz yetersiz geliyor, bahçesi olan var bahçe sulamak içinde aynı çeşme suyunu kullanmak zorunda kalıyoruz, ödeyemeyeceğimiz miktarda su faturası geliyor. Kaski’ye gittik Belediyeye gittik ama bu sorunumuzu çözen olmadı.”dediler

“BENİM BAHÇEMİN DUVARINI YIKSINLAR AMA YOL YAPSINLAR”

“Belediye’mi geliyor kim geliyorsa gelsin, bahçemin duvarını yıksın ama bana yol yapsın. Kış geldiği zaman ben burada 4 ay boyunca mağdur oluyorum, hayvanlarıma yem geliyor aşağıdan yukarıya sırtımda getirmek zorunda kalıyorum. Geçen kış traktörle giderken bu yolda traktör kaydı duvara çarptı teker patladı 3 bin 500 tl masraf yaptım. Yukarı dağların karı eridiği zaman bu yollar dereye döner hep su akar. Yollar buzlandığı zaman kendimiz kendi imkanlarımızla yolları tuzluyoruz. Belediye geldi yolu düzeltmek için toprağı attı gitti, böyle olunca da yağmurda yaşta buralar hep çamur oluyor çamuru da biz kendimiz kürekle kenara atıyoruz.

Editör: Haber Merkezi