Londra'da 27 katlı 120 daireli binada başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.Yangında hayatını kaybedenler olduğu bildirildi.

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'daki 27 katlı bir apartmanda çıkan yangında binanın tamamı alevler içinde kaldı.

Londra İtfaiye Müdürlüğü yangında hayatını kaybedenler olduğunu açıklarken yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Londra İtfaiye Genel Sekreteri Dany Cotton yaptığı açıklamada, "29 yıllık meslek hayatımda böylesine bir yangın görmedim. Bina ikinci katından yukarıya doğru yanıyor. Şu an yangına 40 itfaiye aracı ve 200'ün üzerinde itfaiyeciyle müdahale ediliyor. Üzülerek belirtmeliyim ki yangında hayatını kaybedenler var. Binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle can kaybı sayısı henüz kesin değil. Yangının sebebi ise halen belli değil." dedi.

Yerel saatle 00:54'te başladığı belirtilen yangını söndürmek için 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı tüm gece boyunca görev yaptı. Yüzlerce kişinin yaşadığı tahmin edilen binada 120 daire olduğu ve bazı bina sakinlerinden haber alınamadığı belirtiliyor.

Yetkililer yerel saatle 06:00 itibariyle 30 yaralının 5 ayrı hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kensington'daki Grenfell Tower yangınını söndürmek için bölgeye 200 personel ile birlikte 40 itfaiye aracının yollandığını belirtti.

Londra Emniyet yetkilileri, çökme tehlikesine karşı bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin yapıldığını açıkladı.

Kensington ve Chelsea Kent Konseyi Başkanı Nick Paget-Brown, "Yangın başladığında içeride kaç kişi olduğunu bilemiyoruz; ancak, yüzlercesi de olabilirdi" dedi ve bina içinde kalan olup olmadığına ilişkin bir bilgi olmadığını vurguladı.

Nick Paget-Brown, bina yakınlarında, evlerinden kaçmak zorunda kalanların ihtiyaçlarının karşılandığı acil durum merkezleri oluşturulduğunu" söyledi.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada da, yangın ihbarı saat 01.29'da alındığı belirtilerek, bölgeye personeliyle birlikte 20 ambulans gönderildiği ve Londra İtfaiye Birlikleri ile birlikte çalışıldığı ifade edildi.

Yangın çıktığında binada kalan bazı kişiler, perde, çarşaf gibi kumaş parçalarını bir birine ekleyerek yaptıkları iplerle kaçabildiler.

Grenfell Tower adı verilen binada çıkan yangında iki kişinin duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi gördüğü açıklanırken, yangının ardından binada başka birilerinin kalıp kalmadığına ilişkin bir bilgi verilmedi.

Yangın bölgesinde toplanan bina sakinleri, Twitter hesaplarından ve gazetecilere yaptıkları açıklamalarda, alarm verilir verilmez binayı boşalttıklarını, içeride kalan olup olmadığını bilmediklerini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi