AB-Türkiye ilişkilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, “Şayet Erdoğan ile görüşmelere devam edeceksek, bu bizim onun önünde diz çökeceğimiz anlamına gelmez” dedi.

AKP hükümetinin AB üyeliğini engellemek istediğini ve bunun sorumluluğunu Brüksel’e yüklemeye çalıştığını belirten Juncker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB’ye yaklaşımına ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye’de çok sayıda AB yanlısı var ancak hükümet bu konuda tam istekli değil. Türkiye, görünen o ki, AB üyeliğini engellemeye ve bunun sorumluluğunu da Brüksel’e yüklemeye çalışıyor. AB’nin üyelik müzakerelerini bitiren taraf olmayacağız. Ben sözleşmelere sadığım. Biz 1999 Helsinki zirvesinde Türkiye’yi aday ülke olarak açıkladık. Bu hala geçerli. Türkiye’nin AB kurallarına saygı göstermesi gerekiyor. AB, ‘öylesine bir araya gelenlerin’ değil, ortak değerlere inananların oluşturduğu bir birlik. AB’nin Türkiye ile ilişkiler konusunda taviz vermeyeceğiz. Şayet Erdoğan ile görüşmelere devam edeceksek, bu bizim onun önünde diz çökeceğimiz anlamına gelmez.”

Editör: Haber Merkezi