İngiltere'nin Manchester şehrinde sanatçı Ariana Grande konserinin sonunda patlama oldu. İngiliz polisi patlamada 22 kişinin köldüğünü 59 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu öne sürülüyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirdi. 'Çivi bombası'yla intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği açıklandı. ABD'li sanatçı Ariana Grande'nin konserinin bitiminin ardından TSİ 00.35'te gerçekleşen saldırı sonrası tüm salon tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.


ÖLÜ SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Açıklama yapan İngiltere polisi ölü sayısının 22'ye çıktığını bildirdi. Saldırının sırt çantalı bir erkek tarafından gerçekleştiği açıklanırken patlayıcıyı taşıyan teröristin saldırı sırasında öldüğü duyuruldu.

Arena yakınlarında bulunan Manchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı aktarılıyor. Manchester Polisi bir tweet atarak vatandaşların bölgeden uzak durmalarını istedi.

AMERİKAN İSTİHBARATI: İNTİHAR BOMBACISI

Amerikan İstihbarat Servisi'nin İngiliz polisiyle paylaştığı bilgiye göre patlamanın 'İntihar bombacısı' olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May de olay için 'dehşet verici bir terör saldırısı' ifadesini kullandı ve genel seçim kampanyasını askıya aldı.


Olay yerine giden sağlık ekipleri BBC'ye, tedavi ettikleri bazı yaraların 'şarapnel yarasına benzediğini' söyledi.

Ambülans ekipleri de, konser alanından hastaneye en az 59 yaralının kaldırıldığını duyurdu.

Özellikle gençler ve çocuklar arasında popüler olan Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sırasında alanda bulunan görgü tanıkları patlamanın konser bittikten sonra yaşandığını söyledi.

Konser alanı yaklaşık 18 bin kişilik kapasiteye sahip ancak olay anı Arena'da kaç kişinin bulunduğu henüz bilinmiyor. Konser alanındakilerin çoğunun 18 yaş altı gençler ve çocuklar olduğu bildiriliyor.

Patlamanın, konser biletlerinin satıldığı gişelere yakın bir alanda meydana geldiği düşünülüyor.


Görgü tanıkları, patlama seslerinin konserin bitiminde duyulduğunu, konser alanındakilerin çığlık atarak kaçışmaya başladığını söyledi.

Konser alanının kapasitesinin yaklaşık 20 bin kişilik olduğu, konserdekilerin çoğunun da gençler ve çocuklar olduğu bildirildi.


'Savaş filmi sahnesi gibiydi'

Yaşananları 'Savaş filmi sahnesine' benzeten görgü tanığı Andy Holey, patlamanın etkisiyle yere düştüğünü söyledi ve "Ayağa kalktığımda etrafa baktım, her yerde cansız bedenler vardı. 20-30 tane gördüm sanırım. Ölü olduklarını söyleyemem ama ölü gibiydiler" dedi.

SEÇİM KAMPANYALARINI ASKIYA ALDILAR


Saldırının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May ve muhalefet lideri Jeremy Corbyn seçim çalışmalarını askıya aldıklarını açıkladı.

Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu.

Patlama anında Manchester Arena'da konserini tamamlamak üzere olan ABD'li popstar Ariana Grande, Twitter hesabıdan paylaştığı mesajda 'çok üzgün olduğunu, söyleyebilecek sözü olmadığını' ifade etti.
Editör: Haber Merkezi