Afganistan Cevizcan Üniversitesi’nde, Türk İş Birliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından inşa edilen kütüphaneye, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kitap göndererek destek verdi.

1200 ADET KİTAP GÖNDERİLDİ
ERÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey Kılıç önderliğinde gerçekleştirilen organizasyon ile 1200 kitap toplanarak Afganistan Cevizcan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne gönderildi. Kitap yardımı sonrasında iki üniversite arasındaki ilişkiler neticesinde, her iki üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri, ‘’Kardeş Bölüm’’ ilan edildi.

"SON DERECE GURUR VERİCİ"
Prof. Dr. Atabey Kılıç; “Bir arkadaşımızın aracılığıyla orada ihtiyacı olan Türk kökenli Müslüman kardeşlerimizin olduğunu duyduk. Kardeşlerimize yardım etmemiz gerektiğini düşündük ve bu projeyi bölümümüzün öğretim üyeleri ve öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Biz bu kütüphaneyi kitaplarla doldurmayı başardık. Göndereceğimiz kitap sayısının bin iki yüz olduğunu duyunca yetkililer şaşırdıklarını ifade ettiler. Yetkililerin bu kadar kitabı beklemediklerini, bunun çok büyük bir hizmet olacağını söylediler. Bunun yanında ihtiyaç sahiplerine kıyafet yardımı yaptık. Türkiye’den Erciyes Üniversitesi’nin böylesi bir yardım kampanyası aracılığıyla, kardeşlerimizle alakamızın olması son derece gurur vericidir” dedi.


Editör: Haber Merkezi