Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda ilk 1000 sıralamasına girerek, kayıt yaptıran öğrencilere, 500 liraya kadar başarı bursu verecek. İç Anadolu Bölgesi’nin önemli eğitim merkezlerinden ERÜ, üniversiteyi tercih eden başarılı öğrencilere, maddi destekte bulunma kararı aldı. Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır, LYS sonuçlarına göre, Türkiye genelinde ilk 100, 500 ve 1000 sıralamasına girerek, ERÜ’ye kayıt yaptıran adaylara maddi destek sağlanacağını bildirdi. Prof.Dr. Çakır, şöyle dedi:

"Öğrencilerin maddi anlamda rahat bir eğitim süreci geçirmeleri için çalışıyoruz. Bu yüzden, başarının desteklenmesi adına, LYS sonucunda ilk yüze girerek üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimize aylık 500 TL, 101 ile 500 arasında sıralamaya sahip öğrencilere 400 TL, 501 ve 1000 arasındaki öğrencilere ise, 300 TL tutarında başarı bursu vermiş olacağız."

Rektör Vekili Prof.Dr. Çakır ayrıca, dereceye girip kayıtlarını tamamlayan öğrencilere, dizüstü bilgisayar ve üniversite yemekhanesinde, ücretsiz yemek verileceğini ekledi.

Editör: Haber Merkezi