Kayseri'de 'Geleneksel ve Dijital Medyada Çocuk İstismarı' konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminere Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ve gazeteciler katıldı.

Eğitim seminerinde konuşan Radyo Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahit İlhan, "Cinsel istimara başvuran kişilerin belli bir bölümünün geçmişinde istimara uğramışlık var. Cinsel istismarda bulunanlar içerisinde iyi eğitim almış, maddi geliri yüksek olan insanlarda olabiliyor. Özellikle internet çocukların istismarında etkin rol oynasa da istismara uğrayan kişilerin kendilerini ifade etmesinde de önemli görevler üstlenmiştir. İnternet üzerinden istismarda bulunan kişiler genelde sahte hesap kullanıyor. Bu hesaplarla kişileri kandırmış iseler biz siber tutsaklık diyoruz.

Maalesef dünyada yapılan araştırmalara göre çocuk istismar yaşı 2,5 ile 3 yaş arasına kadar düştü. Bu işi yapanların insafı yok.Toplumda yaşanan bu olayların vatandaşa aktarılmasında medyaya görev düşüyor" dedi.(DHA)

Editör: Haber Merkezi