Kayseri’yi kütüphaneler şehri yapma gayreti ile mevcut kütüphaneleri geliştiren ve yeni kütüphane projelerini ortaya koyan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan kütüphaneler ile öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara nezih ve nitelikli kütüphane hizmetini gerçekleştiriyor.

TOPLAM 105 BİN BASILI KİTAP 22 BİN ELEKTRONİK VE 3 BİN SESLİ KİTAP

Büyükşehir Belediyesi’ne ait şehir genelinde bulunan 7 kütüphanede toplam 105 bin 212 basılı kitap, 22 bin elektronik kitap ve 3 bin de sesli kitap olmak üzere kütüphanecilik anlamında gerek konforlu bir donanıma sahip kütüphanelerde gerekse sanal ortamda her okuyucuya yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

ONBİNLERCE ÜYE, YÜZBİNLERCE ZİYARETÇİ

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan kütüphanelerde 2021 yılı itibariyle üye sayısı 188 bin 594 kişi olurken, söz konusu yılda 37 bin 721 kişi de üye oldu. Kütüphanelerden yararlanan kişi sayısı ise toplam 896 bin 443 olarak gerçekleşirken, 2021 yılında 283 bin 750 kişi de ödünç kitap aldı.

SEKİZİNCİ KÜTÜPHANE DE YAKINDA FAALİYETTE

Sekizinci kütüphane olan çocuklara yönelik Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu ise kısa zaman içinde faaliyete geçerek hizmetleri çocuk yaş gurubuna kadar sunmuş olacak. Ayrıca 1 milyon 260 bin metrekarelik Millet Bahçesi içerisine 5 bin 500 metrekarelik devasa kütüphane yapılacak.

Editör: Haber Merkezi