‘Belediyeler Eğitime Destek Veriyor’ projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve Kocasinan Belediyesi işbirliği ile ihtiyaç sahibi öğrencilerine 5 bin adet tablet teslim töreni, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tablet teslim törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve üst düzey belediye yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Eğitimi önemseyen, gençlerimizin donanımlı olmasını göz ardı etmeyen bir yaklaşım içerisinde Milli Eğitimimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Okullar yapıyoruz, çevre düzenlemeleri yapıyoruz, fiziki ihtiyaçlarını karşılıyoruz, okullarımıza spor tesisleri yapıyoruz, malzeme ihtiyacı olursa onları karşılıyoruz” dedi.

“OKULLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMA YÖNÜNDE GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Kayseri’nin hayırseverler şehri olduğunu belirten Büyükkılıç, “Şehrimizin insanıyla gurur duyuyoruz, yer gök dua ile hayırsever insanlarımıza Cenab-ı Allah hayırlı hizmetler yapmaya vesile kılsın, bereketli işler nasip etsin. Şehrimizin ve insanımızın kıymetini bilelim, olumsuz konuşmak yerine, bu şehir ile övünmek ve bu şehre layık olma yönünde irade göstermeliyiz. Dayanışma içerisinde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla dayanışmamız da adeta zirvede. 4 üniversitemiz, 75 bini aşkın öğrencimiz olan bir şehrimiz var. Gerek üniversitelerimizin, gerek 300 bin öğrencimizin olduğu okullarımızın ihtiyaçlarını karşılama yönünde gayret gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Büyükkılıç, Pandemi döneminde fedakârca görevini yapan sağlık çalışanlarına şükranlarını sunarak, “Vaka oranındaki azalma ve şehrimizde iyileşme süreci devam ediyor, tedbiri elden bırakmayacağız, ihmale fırsat vermeyeceğiz. İnsanımızı, şehrimizi seviyoruz” dedi.

“6.5 MİLYON TL TUTARINDA 5 BİN ADET TABLET”

Bugün yapılan çalışmada 6.5 milyon TL’lik, 5 bin adet tableti teslim etmek için toplandıklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Milli Eğitim Bakanımızın tavsiyelerine biz de kayıtsız kalamazdık. Gerek şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarımız, gerekse belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda on binlere varan, bilgisayar özellikleri taşıyan tabletleri yavrularımızla buluşturmak için bir çabaya girdik. Sağ olsun Talas Belediyemiz bu kampanyada ilk uygulamayı yapan belediye oldu. Gerekli prosedürleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Bugün için yaptığımız çalışma 5 bin adet rakamı içeriyor ve 6.5 milyon TL’lik bir değeri konuşuyoruz. Bu şehirde bir çırpıda konuşulan rakam bu, inşallah Allah mahcup etmez. Yine Şeker Fabrikamızın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay kardeşimiz de tablet dağıtımı ile destek verdi, ayrıca kendisi evladını kaybetti, onun acısını da bir kez daha paylaşmak istiyoruz, kederli aileye baş sağlığı ve merhumeye Allah’tan rahmet diliyoruz. Ayrıca Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alparslan Bey de çalışmalarımıza destek veriyor. Daha ismini sayamadığımız onlarca vatandaşımız ‘biz de varız’ diyorlar.”

“PANDEMİ KOŞULLARINDA ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA ONU YAPIYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, Pandemide mazeret üretmediklerini vurgulayarak, “Kütüphanelerimizde hizmetlerimiz devam ediyor, KAYMEK üzerinde eğitimlerimizdeçocuklarımızı boş bırakmıyoruz, Melikgazimiz, Kocasinanımız, Talasımız ya da diğer belediyelerimiz gerek beceri kursları, gerek YKS, LGS gibi hazırlık sınavları gibi çalışmalarını sürdürüyor. Mazeret üretmiyoruz, Pandemi koşullarında üzerimize ne düşüyorsa onu yapıyoruz, Allah’ın izniyle bu süreci de atlatacağız” şeklinde konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi’nde yurt dışından gelen misafirlere hizmetin güvenli bir şekilde devam ettiğini de belirten Büyükkılıç, “Erciyes’imiz kayak merkezimiz gururumuz ve Haseki bakanımızın kulaklarını çınlatarak bahsetmek istiyorum, şuanda yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlerimize kayak merkezimizde hizmet devam ediyor. Hiçbir sıkıntı yok, engel yok, amacımız insanlara hizmettir ve bu da güvenli hizmet, güvenli turizm merkezi ile Erciyes’tedir” dedi.

Başkan Büyükkılıç, temin edilen tabletleri belediyelerin dağıtmayacağına da işaret ederek, ihtiyaç sahibi öğrencilerin belirlenmesi görevini Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğünü ifade etti.

Ayrıca törende Talas, Melikgazi ve Kocasinan Belediye Başkanları da birer kısa konuşma yaparak, teslim edilecek tabletlerin öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını dilediler.

Konuşmaların ardından 6.5 milyon TL’ye mal olan, içerisinde 25 GB internet bulunan 5 bin adet tabletin teslim töreni yapıldı.

Editör: Haber Merkezi