Kayseri’nin Develi ilçesine ehliyet, kalfalık ve ustalık sınavlarının yapılacağı e-sınav merkezi hizmet vermeye başladı. İlerleyen süreçte ise açık lise ve açık ortaokul sınavları da yapılacak. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Yahyalı, Tomarza, Yeşilhisar ve hatta Kayseri merkezden gelerek Develi’deki e-sınav merkezinden faydalanılacağını belirtti.

E-sınav merkezimizin Develi'de faaliyete başlamasının civar ilçeler içinde önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Cabbar, “Hemşerilerimizin sınav günü ulaşım telaşı ve masrafı yaşamadan sınavlara girmek istemeleri üzerine ilçe milli eğitim müdürlüğümüze durumu iletip takipçisi olarak bu hizmeti Develimize ulaştırdık. Bu hizmetin Develimize ulaşmasını sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Saim Durgun’a ve gayretlerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Toprak’a çok teşekkür ediyor, Develimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Develi’deki yoğun eğitim temposunun e-sınav merkezi gerektirdiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak “Ulaşım stresi yaşamadan rahat bir şekilde sınava girilecek olması sınavlardaki başarıyı da artıracaktır. Develimizdeki eğitime katkı sağlayacak olan e-sınav merkezimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor; desteklerinden dolayı Cabbar Başkanıma ve taleplerimizi kabul eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Saim Durgun’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi