Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İstanbul Teknik Üniversitesi’nin akademik desteğini, değerli Doğa Ailesine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz bu uzun soluklu yolculukta en büyük destekçilerimiz” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ederek 2020-2021 yılı eğitim vizyonu hakkında bilgi verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren ve Doğa Koleji Kayseri Kampüsü Kurucusu Dr. Halil Gürsoy, Doğa Koleji Kayseri Kampüsü velileriyle buluştu.

“DOĞA KOLEJİ, ANADOLU’NUN HER KÖŞESİNDE OLACAK”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İTÜ-Doğa Ailesi olarak çıktığımız uzun soluklu yolculukta, değerli Doğa Koleji ailesiyle birlikte yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Doğa markasını Anadolu’nun her köşesine taşıyacağız. Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm Doğa Koleji kampüslerinde, İTÜ’nün akademik desteği ve başta yapay zeka, veri mühendisliği gibi birçok alanda teknolojinin imkanlarını öğrencilerimizle buluşturacağız” dedi.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK PROJELER ÜRETECEĞİZ”

Velilerle sohbet eşliğinde düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarıyla buluşma gerçekleşti. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, “Yeni dönemde tüm gayretimizi Doğa Koleji’ni ileri taşımak için harcayacağız. Doğa Koleji, İTÜ’nün sahip olduğu akademik birikim sayesinde, eğitimde yeniliklerin öncüsü olacak. k-12’de Ar-Ge yapılanması oluşturarak, eğitim sektörüne katma değeri yüksek projeler üreteceğiz” diye ifade etti.

TÜM KADEMELERDE YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM…

Doğa Koleji Kayseri Kampüsü’nde anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen ve anadolu lisesi olmak üzere tüm kademelerde eğitim veriliyor. 4 yaş grubunda başlayan İngilizce eğitiminin yanında ikinci yabancı dil eğitimi ilkokul 4. sınıftan itibaren eş zamanlı olarak devam ediyor.

MUTLU ÇOCUK ÖĞRENİR

Oxford sokağı, yüzme havuzu, spor salonu, konferans salonu, kütüphane, fen laboratuvarı, robotik kodlama dersliği, ekoloji dersliği, satranç, güzel sanatlar, müzik dersliği ve stüdyosu, drama dersliği bulunan kampüs, fiziki imkanlarıyla da Doğa Koleji eğitim sistemini eksiksiz uyguluyor. Kayserili Doğa öğrencileri, “Mutlu çocuk öğrenir, öğrenince öğretir” felsefesi ile yaparak - yaşayarak edindiği bilgileri günlük hayatına uyguluyor.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında Galatasaray Lisesi’ne Kayseri’den öğrenci gönderen tek okul olma özelliği taşıyan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kayseri Kampüsü’nde, Liseye Geçiş Sınavı’na katılan 68 öğrenciden 40’ı %10’luk dilimde yer alırken; 6 öğrenci Türkiye çapında derece kazandı.

Güçlü akademik altyapılarıyla merkezi sınavlarda önemli başarılar elde eden öğrenciler; spor turnuvaları, kişisel ve kitlesel sergiler, drama ve tiyatro sunumları, “Bu Kış Beni Sen Giydir” sosyal sorumluluk projeleriyle sanatsal, sportif ve sosyal faaliyetlere de aktif katılımda bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi