Aydın Kalkan, “Eğitim, gelecek inşasında çok önemli bir alandır. Eğitimin planlama ve uygulama aşamasında daha çok merkezi yönetimler etkin olmaktadır. Fakat yerel dayanışma ve destek çalışmaları eğitimcilerimiz için can suyu niteliğindedir.” ifadesini kullandı.

Aydın Kalkan açıklamasına şu şekilde devam etti: Talas Belediyemiz yaz aylarına girmeden okullarımızın eksiklerini gideriyor, okul idarecilerimizin okullarıyla ilgili taleplerini mümkün olduğu kadar geri çevirmiyor. Bu durum Talas’ta görev yapan okul yöneticilerimizi ziyadesiyle memnun ediyor ve her geçen gün gelişen Talas ilçemiz nitelikli eğitimin verildiği bir ilçe konumuna yükseliyor, dedi.

Kalkan, “ Daha önce açılan 7/24 kütüphane gençlerden çok yoğun ilgi görüyor. Bu özellikteki bir kütüphane tabi ki şehrimizin her bölgesindeki öğrencileri bu kütüphaneye çekiyor. Talas Belediyesinin Gezici Kütüphane çalışması kırsal bölgelerdeki çocukların okuma sevgisi kazanmalarına çok önemli katkılar sağlamaktadır. Haftanın üç günü farklı mahallelerde genç kitap dostlarıyla buluşan Gezici Kütüphane saat 10.00 ile 16.00 arasında kapılarını okurlara açıyor. Tüm bu çalışmalardan dolayı Talas Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Yalçın’a çok teşekkür etmek istiyorum. Zira kendisi de bir eğitimci olan Sayın Mustafa Yalçın’ın eğitime bakışı ve okulların adeta tüm eksikleriyle elden geçirilmesi biz eğitimcileri fazlasıyla memnun etmektedir. Kayseri hayırseverliği ile haklı bir üne sahiptir. Bu çalışmaların yerel yönetimlerce de devam ettiriliyor olması biz eğitimcileri cesaretlendiriyor, okul idarecilerimizi okullarıyla ilgili gazelleştirme çalışmalarına teşvik ediyor, öğrencilerimizin daha güzel ve sağlıklı ortamlarda ders işlemelerine zemin hazırlıyor. Tüm bu çalışmalardan dolayı Talas Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Yalçın’ın şahsında tüm ekip arkadaşlarına bir kez daha teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

Kalkan, “Kayseri’de binin üzerinde eğitim kurumu bulunmaktadır. Kamu hizmetinin kılcal damarları olan okullar ve eğitimciler tüm belediyelerimizden, paydaş diğer kamu kurumlarından destek gördükçe Kayseri’nin eğitim kalitesi artacak, çocuklarımız ilim irfan yolunda daha nitelikli bireyler olarak hayat atılacaktır. Eğitime, okullarımıza, öğretmenlerimize desteklerini esirgemeyen tüm Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi