Bir otelde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü uzmanları Özlem Öğütoğulları ve Abdullah Şahin, erasmus+ programının içeriğiyle ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Programın bölgesel olduğunu söyleyen İletişim Koordinatörü Uzmanı Özlem Öğütoğulları, “Katılımcılara ne tür projeler yapabileceklerini, hangi alt başlık altında projeler yapabilecekleriyle ilgili bir ön bilgi verebilmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Erasmus+ programını tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yapıyoruz. Şuan da, imkansızlıklardan dolayı 81 ilimizin hepsinde yapamıyoruz ama faklı yıllarda, farklı illerde mümkün olduğunca dengeli dağıtmaya çalışıyoruz. Bölgesel bir planlama yapıldı. 150 kişi katıldı. Türkiye genelinde erasmus+yüksek öğretim programı, oldukça yaygın ve bilinirliliği yüksek olan programımız” dedi.

2014 yılında ciddi projeler çıkartılamadığı için, erasmus+ programıyla ilgili bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ifade eden Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya şöyle konuştu:

“Avrupa Birliği Bakanlığı 2010 yılından itibaren, ‘Avrupa Birliği süreci illere yayılıyor. Avrupa Birliği heyecanı illere taşınıyor’ sloganıyla, illerde Avrupa Birliği Uyum Danışma, Yönlendirme kurullarının oluşturulmasıyla ilgili genelgesini yayınladı ve 2010 yılından itibaren, bütün illerde Avrupa Birliği Uyum Danışma, Yönlendirme kurulları var. Büyük çoğunluğu kamu kurumları ama sivil toplum kuruluşlarından da temsilciler var. Kayseri’deki kurulun başkanlığını da, sayın valimizin adına ben yürütüyorum. Düzenli olarak 3 ayda bir toplanıyoruz. Avrupa Birliği’nin hibe programları konusunda, gerek bu kurumları gerekse de bu kurumların ulaşabileceği birimleri bilgilendiriyoruz. "

Zaman zaman da, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ulusal Ajans’tan gelen uzmanlarla illerde bu tür bilgilendirmeler yapıldıüını belirten Çetinkaya, "Geçen yıl, Avrupa Birliği hibe programlarıyla ilgili değişiklik yaşanmıştı. Daha önce, hibe programı olarak faaliyet gösteren Leonardo Da Vinci, Komenyus gibi projeler, tek bir isim altında, erasmus+ adı altında toplandı. 2020’ye kadar bu şekilde bir hibe programı açıldı. 2014 yılında görüldü ki, erasmus+ proje yapan kurumlar tarafından çok iyi öğrenilemedi ve iyi projeler çıkmadı. Ciddi hibe yardımı alan projeler çıkartamadık. Bu anlamda, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ulusal Ajans, yeni başlayan erasmus+ programıyla ilgili, illerde bilgilendirme toplantıları yapmaya başladı.” diyor.

 
Editör: Haber Merkezi