AVRUPA Birliği Bakanlığı-Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Uluslararası Ofisi işbirşiğiyle 'Erasmus+ Yükseköğretim İçin Yeni Başlayanlar Toplantısı' yapıldı.

NNYÜ’nün ev sahipliğinde Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Türkiye Ulusal Ajansı temsilcileri ve Türkiye’deki çeşitli üniversitelerinden gelen Erasmus koordinatörleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını NNYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kaya yaptı. Konuşmasında herkesin her şeyden haberdar olduğu bir dünyada yaşadığımızı hatırlatan Prof.Dr. Ali Kaya, şöyle dedi:

"Bu dünyada her şey değişiyor, yeniden yapılanıyor. Bu yapılanmada insanlar, kuruluşlar, ülkeler işbirliği yapıyorlar. Ortak bir amacı gerçekleştirmek, acımasız rekabette üstünlük sağlamak, ayakta kalabilmek için ortak değerler etrafında birleşmemiz gerekiyor. İşte Erasmus, AB’nin 27 ülkesinin eğitim alanında yaptığı bir işbirliği programıdır. Bu program çerçevesinde öğrenciler, personel ve akademisyenler ortak değer üretmek ve paylaşmak adına bir araya gelerek insanlık için değer üreteceklerdir."

Türkiye Ulusal Ajansı Uzmanı Hüseyin Özdemir ise dünya üzerinde bir değişim düzeni yaşandığını belirterek, küreselleşme etkilerini daha fazla hissettirerek ekonomik ve yapısal dönüşümlere yol açtığını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:

"Gelişmelere uyum sağlayabilmek için sürekli kendini yenilemek ve sisteme katkıda bulunmak zorunlu hale gelmiştir. Rekabetçi bir konuma gelebilmek için eğitim alanında önemli politikalar geliştirme ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu durumun bir sonucu olarak yükseköğretim alanında uluslararasılaşma günümüzün ve geleceğimizin temel bir unsuru haline gelmiştir.”

Dört bölüm halinde iki gün süren toplantılarda Türkiye Ulusal Ajansı ve üniversite temsilcileri Erasmus programının amaçları, hedefleri, ülke bazında uygulanabilirliği, programın sunduğu fırsatlar, uluslararası ofis döngüsü, hibe başvuru ve değerlendirme, hibe yönetimi, uluslararası fuarlara katılım, raporlama süreçleri, ortaklarla ilişkiler, öğrenci, personel değişimi süreçleri gibi konular üzerinde bilgi paylaşımında bulundu.
Editör: Haber Merkezi