Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programı öncesi bir açıklama yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Erciyes Master Planı'nın şehrimize katkı sunmaya devam ettiğini belirtti.

ESNAFLARA YABANCI DİL KURSU

Erciyes Kış Turizm Merkezi'nin faaliyete geçtiği ilk günden itibaren hem ülkemizde, hem dünyada ciddi bir ilgi çektiğini ifade eden Cıngı, Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes'in şehrimize katkı sunmasını hedeflediğini söyledi. Cıngı şöyle konuştu: "Yabancı turlarla şehrimize gelen misafirlerimizin Kapalıçarşı'da, Yeraltı Çarşısı'nda, Kazancılar Çarşısı'nda alışveriş yaptığını yakında göreceğiz. Bu sebeple şehrimizi hem sosyal, hem psikolojik olarak turizme ve turistle muhatap olmaya hazırlamak istiyoruz. Bu maksatla eğitim programı hazırladık. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi ile beraber Kapalıçarşı esnafımızı turizm konusunda bilgilendirmek istedik. Turist neden gelir, nasıl harcama yapar gibi soruların cevabını anlatacağız. Bir taraftan da Kapadokya'da yıllardır turizmle haşır neşir olan ve turistlerle ticaret yapan esnafımızın tecrübelerini Kayseri esnafımıza aktarmak istiyoruz. Kapalıçarşı bir turistik mekan olduğu için turistlerin ilk uğrak yerlerinden biri olacaktır. Esnafımızın şehrimize gelen yabancılara adapte olmaları için bu eğitim programını ortaya koymuş bulunuyoruz. Eğitim programımız Kapalıçarşı'dan başlayarak, sucuk pastırma esnafına, Kazancılar Çarşısı ve Yeraltı Çarşısı esnafına doğru yaygınlaşacak. Daha sonra esnaflarımız için yabancı dil kursları düzenleyeceğiz" dedi.

Daha sonra toplantıya geçildi. Burada bir konuşma yapan Kayseri Kapalı Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Mehmet Tepe böyle bir eğitim programından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç de turizmin bacasız sanayi olduğunu belirtti ve esnafın Kayseri'nin yüzü olacağını kaydetti.

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Erciyes A.Ş.'nin turizm konusunda çok heyecanlı olduğunu belirtti ve bunun çok önemli olduğunu dile getirdi. Turizm sayesinde birçok ülkenin üst düzeyde gelirler elde ettiğini ifade eden Karamustafa, Kayseri'de turizm sektörünün orta ve uzun vadede çok önemli değerler oluşturacağını kaydetti.

"BU PLAN AMİRAL GEMİSİ
"
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin vizyonunun Erciyes'in şehrimizin hem ticari, hem ekonomik hem de sosyo-kültürel hayatına katkı sağlaması olduğunu söyledi. Erciyes Master Planı'nın şehrimizdeki turizmi geliştirecek bir amiral gemisi olduğunu dile getiren Cıngı, "Hazırlıksız yakalanmayalım. Şimdiden kendimizi beş yıl sonra, on yıl sonraki Kayseri'nin potansiyeline hazırlayalım" dedi.

Daha sonra Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler esnaflara Erciyes Master Planı hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmaları ve Erciyes'in anlatıldığı tanıtım filminin ardından esnaflara turizmin sağlayabileceği faydalar, turistle iletişim, turistin beklentileri gibi konularda Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa tarafından bilgiler verildi. Kapalıçarşı esnafına yönelik seminer teorik ve uygulamalı bilgilerle28 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek.
Editör: Haber Merkezi