Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan NNYÜ İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, ‘’Dünyada uygulanan serbest piyasa ekonomisinin baskın iki özelliği vardır. Bunlardan birisi yoksulluk ikincisi işsizliktir. Bu durumdan kurtulmanın yolu girişimcilikten ve girişimci kültürden geçmektedir. Rahmetli Sakıp Sabancı’nın deyişiyle; ‘unun, yağın, şekerin ve tavanın bir yerde olması ne güzeldir. Önemli olan bunlarla helva yapabilmektir’. İşte o helvayı yapan girişimcilerdir” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, KOSGEB Müdürü Erdal Çınar, Minisan Otomotiv Makine Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Özdamar, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ. Genel Müdürü Levent Benli, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Şafak Çivici ve Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Yayla’nın Juri üyeliği yaptığı etkinlikte NNYÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Tezli ve İşletme Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans yapan 8 öğrenci sırayla iş fikirleriyle ilgili birer proje sunumu gerçekleştirdi. Jüri proje değerlendirme sonuçlarına göre Seçil Zümrüt ‘Glutensiz Pastane ve Kafe’ projesiyle birinci, Levent Büyükince ‘Tırıvırı Yerel Yiyecekler’ projesiyle ikinci, Salih Özgöncü ise ‘Rüya Akvaryum’ projesiyle üçüncü seçilirken, Juri özel ödülü ‘Kişiye Özel Deri Tasarımı’ projesiyle Melike Kaplanoğlu’na verildi.

Proje değerlendirme sonuçlarını açıklayan Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, bir ülkenin girişimcileri kadar zengin olduğunu belirterek, Türkiye’nin girişimci potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Dereceye giren proje sahiplerine NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya tarafından plaketleri verildi. Dereceye giren her proje sahibi ayrıca Ticaret Odası ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi tarafından bin lira ile ödüllendirildi.

NNYÜ Mütevelli Heyet üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı etkinlik müzik dinletisiyle sone erdi.


Editör: Haber Merkezi