Hacılar Belediyesi Keklik Tepesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ödül törenine Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, Hacılar Kültür Dayanışma ve Yardım vakfı Başkanı Ahmet Herdem, Ak Parti Hacılar İlçe Başkanı Ahmet Övüç, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, İncesu OSB Başkanı Ali Baktır, Hayırsever İşadamları, Belediye Meclis Üyeleri, öğrenciler, aileler ve okul müdürleri hazır bulundu.

Ödül töreni öncesinde konuşan Hacılar Kültür Dayanışma ve Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Herdem, vakfın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Herdem, vakfın 1971 yılında Feyyaz Mercan tarafından dernek olarak kurulduğunu ve ilk olarak 1987 yılında 10 öğrenciye burs ile çalışmalarını başladığını belirterek şöyle konuştu; “2021-2022 yılında toplamda 952 öğrenciye 7 aylık burs verilmektedir. Daha önceki yıllarda Hacılardaki ihtiyaç sahiplerine öğrenci burslarının yanı sıra nakdi ve ayni yardımlarda yapılmaktaydı. Son 7 yıldır vakfımız tamamen eğitim öğretim için öğrenci burslarına yönelmiştir.” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan’da ödül alan öğrencileri tebrik ederek “İnşallah bu sayı artarak devam eder.” Dedi. Özdoğan şöyle konuştu; “Çok şükür ödül alan öğrencilerimizden Türkiye üçüncüsü var. İlk 15 binde öğrencilerimiz bulunmakta bizlerde öğrencileri maddi olarak ödüllendirmek istedik. Bu bağlamda vakfımıza teşekkür ediyoruz.” Gençlere tavsiyelerde bulunan Özdoğan; “Gelecekte bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz, başarılarınız daim olsun.” dedi.

KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya’da dünyanın sanayi devrimi yaşadığını belirterek “Günümüzde artık bilgi çağındayız. Bunların hepsini destekleyen en önemli unsur eğitim. Bizlerde eğitimi daha nitelikli ve kaliteli hale getirmek için öğrencilerimizi teşvik etme adına bu etkinliği gerçekleştirdik.” dedi.

İncesu OSB Başkanı Ali Baktır’da eğitimin önemine değinerek; “Eğitim bir ülkenin vazgeçilmez en önemli unsurlarından birisidir.” dedi. Baktır, “Gençlerimiz yeni teknolojilere ayak uydurarak ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartacaktır.” dedi.

Açıklamaların ardından Türkiye genelinde ilk 15 Bin arasına giren öğrencilere protokol mensuplarınca ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde 20 öğrenciye toplamda 109 Bin TL ödül dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi