KYK Borçluları Hareketi İç Anadolu Bölge Temsilcisi Ufuk Karakuş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ Kardeş hareketimiz olan Barınamıyoruz Hareketinin; Türkiye'de Başlatmış olduğu ve bir çok siyasi partinin ve kardeşlerimizin verdiği destekle Türkiye kamuoyuna oturan yurt ve kira problemleri, bizlerin okurken çekmiş olduğu problemlerdir. Bugüne kadar pandemi döneminin de etkisiyle artan, fahiş kiralar ve yurt bedelleri ile KYK kurumunun vermiş olduğu kredi ve burs miktarı yetersizdir! bizler KYK Borçluları Hareketi olarak yapmış olduğumuz bir çok basın açıklamalarımızda okunurken alınan kredi ve bursların tekrardan yurtlara ve kiralarla elimize almadan eriyip gittiğini daha önce dile getirmiştik!

Yani o günden bu güne ne iktidar nede mecliste grubu bulunan muhalefet partileri bizlerin taleplerini anlamamış olsa gerek ki, bugün pandemi şartlarına rağmen açılan üniversitelere giden kardeşlerimiz hayattaki en büyük temel ihtiyaçlardan biri olan barınma ihtiyacını hükümetin sağlamış olduğu şartlarla karşılayamaz duruma gelmiştir. Her İktidar hevesinde olan siyasi partiler ise biz gençler ülkemizdeki sıkıntıları yaşamaya başladıktan sonra siyasi propagandalarını yapmak için biz gençlerin mağduriyetleri üzerinden siyaset malzemesi çıkarmaya çalışıyor. Bizler bu ülkenin yarınları olan gençler olarak bugün barınabileceğimiz, okurken çalışmak zorunda kalmadan eğitim öğretimimizi bitirmek ve dün borçlanmış bugün borçlanan ve yarın borçlanacak olan gençlerin borçlarla değil elde ettikleri diplomalar ile sıfırdan bir hayat kurabilmesi için KYK Borçlarının tamamen kaldırılmasını talep ediyor, ve KYK kurumunun mevcutta vermiş olduğu kredi ve bursların insanca yaşanabilecek seviyede olmasını talep ediyoruz. Bir elimizle çektiğimiz parayı barınmak için tekrardan yatırıyoruz yaşamak ve eğitim öğretimimizi bitirmek için bir yandan da part time işlerle çalışıyoruz mezun olunca asgari ücret ile geçinmeye çalışırken okurken aldığımız kredilerin borçları yüzünden maaşımızın 4’te birinide icra ile kaybediyoruz.

Biz Bugün

Borçluyuz!

Barınamıyoruz!

Geçinemiyoruz!

Bugüne kadar bizlere destek olan siyasi parti temsilcilerine tek tek teşekkür eder gelecek iktidardan beklentilerimiz bugünkü yaşanan sıkıntıları bir daha yaşamamaktır."dedi.

Editör: Haber Merkezi