24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, bir kutlama mesajı yayınladı. "Öğretmenlerimiz değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında, bilimsel gelişmelerin ortaya çıkmasında, çocuklarımızın özgür ve yaratıcı düşüncelerinin var olmasında en önemli görevi üstlenmektedirler." diyen Karaoğlu, "Böylesi önemli bir sorumluğu bulunurken, içerisinde bulunduğumuz pandemi şartlarında bile bir şekilde öğrencilerin eğitimden mahrum kalmaması için emek harcayan öğretmenlerimizin değerlerini daha iyi anlamaktayız." dedi. "Bütün baskılara rağmen kutsal mesleği layıkıyla yapan, çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarına öncülük eden öğretmenlerimizin yaşadığımız dönemdeki sorumluluğu tarihidir" ifadelerini kullanan Dr. Sema Karaoğlu, "Cumhuriyet değerlerine bağlı öğretmenlerimizin varlığıyla en karanlık dönemler bile bilim ve sanat ışığı ile aydınlanacaktır." dedi.

Karaoğlu, "Eğitimdeki bilimden çok uzak ve liyakatsiz politikaları, birçok gencimizin eğitimlerini yurt dışında sürdürmelerine veya bunu arzulamalarına sebep olmaktadır. Bu nedenle bir çok isim ülkemizde imkan bulamayınca yurt dışını eğitim için tercih etmektedir. Pandemi ile mücadele kapsamında geliştirilen aşının başındaki Özlem Türeci ve Uğur Şahin gibi soydaşlarımız maalesef yeterli imkanlar sağlanamadığı için yurt dışına çıkmak zorunda kalmaktadır. Yine Aziz Sancar gibi Türk Milletinin öz evlatları kendilerine imkan sunulamadığı için yurt dışını tercih etmiştir. Buna ülkemizde aynı koşularda eğitim sunulamaması neden olmuştur. İktidarın maalesef eğitimde sürekli bir sistem değişikliği yaparak, eğitimi yap boz tahtasına dönüştürerek kaliteyi düşürmüştür. Siyasi kaygılar sonucu menfaat ilişkileri, yöneticilerdeki liyakatsizlik, adam kayırma, torpil, beyin göçüne neden olmuştur." dedi.

Bugün öğretmenlerin bir çoğunun geçim sıkıntısı çektiğini ve ülkede atanamayan öğretmenlerin sayısının yüz binleri geçtiğini belirten Karaoğlu, "Öğretmenlerimizin emekleri ücret ile ölçülemez. Cumhuriyet değerlerine bağlı öğretmenlerimiz, en karanlık dönemler de bile bilim ve sanat ışığı ile geleceğimizi aydınlattılar ve aydınlatmaya da devam ediyorlar. O yüzden öğretmenlerimizin geçim derdine düştüğü sistem değil, eğitim ve öğretim derdine düştüğü bir sistemi tesis etmek zorundayız. Yine sadece üniversite mezun sayısını artırmak üzerine kurulu sistemi değiştirip, insanların mezun olduğunda atanabileceği bir sistemi kurgulamak gerekir. Sürekli değişen eğitim sisteminin sorunları, sözleşmeli öğretmenlerimizin üzerindeki baskı; öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri saygıyı görememelerine neden olmaktadır." dedi.

"Bütün zorluklara rağmen kutsal mesleği layıkıyla yapan, çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarına öncülük eden öğretmenlerimizin sorumluluğu tarihidir. Bu sorumluluk içinde görevlerini yapan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum." diyen Karaoğlu, "Başta Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan, vefat eden her bir öğretmenimize ayrı ayrı rahmet diliyorum. Emekli veya görevi başında olan, atama bekleyen bütün öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi