Kayseri Büyükşehir iştiraki KAYMEK ile Kayseri Eczacılar Odası arasında başkanlık makamında iş birliği protokolü imza töreni düzenlendi. Törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Ecz. Uğur Nuri Akın ve oda yönetimi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, daire başkanları hazır bulundu.

Büyükşehir olarak ihtiyaç duyulan alanlarda KAYMEK marifetiyle kursiyerler yetiştirdiklerini belirten Büyükkılıç, “Daha önce de Kayseri’mize özgü olan pastırma doğrama ve sunum bağlamında yaptığımız çalışma çok ses getirmişti. Biz o kursta turizm kenti olarak Kayseri’de pastırmayı satabilecek ya da müşteriyi bilgilendirmek için yabancı dili de işin içine dâhil etmiştik. O bağlamda nitelikli eleman yetiştirme yaklaşımı sergilemiştik. Şimdi de Eczacılar Odamızın kıymetli başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığımız yine KAYMEK marifetiyle bir protokol gereği, ihtiyaç duyulan kalfa konusunda, eczacılarımızın bu alandaki eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla gerekli protokolü yapmak suretiyle bir çalışma hayata geçiriyoruz. Kurslar verip, buradan verdiğimiz sertifika ile Eczacılar Odamızın bilgisi dâhilinde nitelikli eleman olarak değerlendirmesi söz konusu oluyor. İş bulmada da zorluk çekmemiş oluyor. KAYMEK’imizin kıymetli ekibine, bizleri seven, güvenen Eczacılar Odamızın kıymetli başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘AMACIMIZ NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞMESİ’

Bu alanda gençleri yüreklendirdiklerinin altını çizen Büyükkılıç, “Bu alanda yaptığımız değişik örneklerle amacımız ‘her işi yaparım’dan ziyade bir işi yapıp, temiz ve bilerek yapıp alanında yetkin olmak ve dolayısıyla nitelikli bir eleman olarak iş bulmakta zorlanmamaktır. Bu bizim yegâne kriterimiz ve bu alanda gençlerimizi de yüreklendiriyoruz. Bu kurslarımız sonrasında Eczacılar Odamızın bu ihtiyacını gidermiş olacağız, vatandaşlarımıza da iş bulmada kazanım sağlamış ve destek olmuş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür eden 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Nuri Akın da, “Hem eczacılarımızın hem şehrimizin bu noktada büyük bir ihtiyacın hâsıl olduğunu gözlemledik. Bu konuyu gündeme getirdiğimiz zaman hem yöneticilerimiz, KAYMEK müdürümüz, Serdar bey ve Sayın Başkanımızın çok sıcak ve içten karşılamaları ile birlikte bunu hayata geçirdik. Kaliteli hizmet adına, Kayseri’ye yakışır hizmet adına böyle bir anlaşmayı birlikte yaptığımız için ayrıca teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokolün ayrı bir önemi var. Daha öncesinde hiçbir Büyükşehir ve Eczacı Odası arasında böyle bir anlaşma imzalanmamıştı. Yine ilklerin şehri Kayseri’ye yakışır bir biçimde bunun ilkini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

PROTOKOLÜNÜN AMACI

‘Eczacı Asistanlığı ile Sanat ve Mesleki Kurslar Düzenlemesine İlişkin’ iş birliği protokolünün amacı Kayseri ili içerisinde eczanede yardımcı personel olarak çalışmayı düşünen ve/veya bu alanda kendini geliştirmek isteyen kişilere eğitim vermek olan iş birliğinde, verilen eğitim sonrasında bu alanda işgücü ihtiyacı olan işletmelerin iş gücü istihdamına katkı sağlamak yanı sıra sanat ve mesleki alanda KAYMEK A.Ş. tarafından verilen kurs branşlarında eczacı odası üyeleri ve/veya eczane çalışanlarının talepleri doğrultusunda kurslar düzenlenmesi de amaçlanıyor.

Editör: Haber Merkezi