Kayseri Üniversitesi’nin teklifi üzerine isim değişikliği konusunu inceleyen Yükseköğretim Kurulu, teklifi uygun görerek isim değişikliğini yapılmasına karar verdi. Böylece Kayseri’nin en köklü okullarından olan Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak eğitim hizmeti vermeye devam edecek.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, toplam 12 programı bulunan ve Kayseri Üniversitesi’nin en çok öğrenciye sahip okulu olan Meslek Yüksekokulu’nun misyonuyla uyuşan yeni isminin hayırlı olmasını diledi.

Rektör Karamustafa, “Uygulama ve proje odaklı üniversite misyonuyla mesleki ve teknik yükseköğretimde Türkiye’nin önemli bir üniversitesi haline gelmeyi hedefleyen Kayseri Üniversitemiz, attığımız adımlar, planlamalar ve çalışmalarla bu yolda ilerlemesini sürdürüyor. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’muzda öğrencilere en nitelikli şekilde eğitim hizmeti vermeye devam edeceğiz. Üniversitemiz bünyesindeki mesleki ve teknik yükseköğretim ile ilgili bundan sonra atacağımız ilk adım olarak OSB-MYO ile ilgili çalışmalara hız vermek olacaktır.”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi