Kayseri’nin özellikle ilçelerindeki kütüphane mevcudunu sorgulayan Milletvekili Özdemir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şu soruları yöneltmişti: “Kayseri’de toplam kaç kütüphane bulunmaktadır? Kütüphane bulunmayan ilçe var mıdır? Kütüphanelerde bulunan toplam kitap, dergi, katalog ile sanal kitap ve sanal dergi sayısı kaçtır? Kütüphane ziyaret sayısı ile ilgili herhangi bir kayıt tutulmakta mıdır? Tutuluyorsa 2019 yılında toplam kaç kişi kütüphanelerden yararlanmıştır? Yapılması planlanan veya inşaatı devam eden kütüphane var mıdır? Aynı kapsamda Bakanlığınızın 2021 yılı için planlaması nasıldır?”

KAYSERİ’DE 24 HALK KÜTÜPHANESİ BULUNMAKTADIR

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in vermiş olduğu soru önergesine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevap gecikmedi:

“Kayseri ilinde Bakanlığımıza bağlı hizmet veren toplam 24 halk kütüphanesi bulunmakta olup bunlardan 3'ü Kayseri il merkezinde 2020 yılında açılmıştır. 1 kütüphanenin açma çalışmaları devam etmektedir.

Akkışla ilçesinde kütüphane açma çalışmaları devam etmektedir.

Kayseri ilinde bulunan halk kütüphanelerinde toplam kitap sayısı 344.052'dir. Kitap dışı materyal sayısı 290 adet olup, ayrıca e-kitap sayısı da toplam 22.000'dir.

Kayseri ilinde tüm halk kütüphanelerinin 2019 yılı toplam kullanıcı sayısı 1.339.204'dür.

2021 yılı için yapımı planlanan herhangi bir proje bulunmamaktadır.

Editör: Haber Merkezi