Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, çalışmaları devam eden Havacılık ve Uzay Lisesi hakkında bilgi verdi. Özellikle son yıllarda havacılık alanında İHA'lar ve SİHA’lar ile ilgili büyük gelişmeler olduğunu anımsatan Palancıoğlu, belediye olarak bu sene TEKNOFEST'e 1 milyon TL’nin üzerinde 33 projeye destek verdiklerini söyledi.

Erciyes Üniversitesinde daha önceden Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nun sivil havacılık ve uzay ile ilgili fakülteye dönüştürüldüğünü hatırlatan Palancıoğlu, “Burada dekanımız ve hocalarımızın da desteği ile Kayseri'ye Millet Bahçesi’nin yanında yeni bir Havacılık ve Uzay Lisesi kazandırıyoruz. Bu lise imalat ağırlıklı, gençlerimizin istihdamına yönelik güzel bir proje. Bu kapsamda açacağımız Havacılık ve Uzay Lisesi ile birlikte hem bu fakültemize öğrenci yetiştirmiş olacağız, hem de gençlerin istihdamı sağlanacak. Okulun yapımıyla birlikte sektörün kalifiye eleman sorunu çözülecek” dedi.

Projenin Kayseri'nin tayyare fabrikası ile birlikte başlayan havacılık geçmişine katkı sunacağını da ifade eden Palancıoğlu, “İnşallah bir iki ay içerisinde projeyi tamamlayıp ihaleye çıkacağız. Bu sene temelini atmayı hedefliyoruz. Kayseri'nin göz bebeği bir lisesi olacak. Hayırlı olsun inşallah” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi