6 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili kafa karışıklıkları devam ediyor. Kırtasiyeci Erman Erdem, okulların açılmasının kırtasiyelerden kantinlere, servislerden okul giyimcilerine kadar pek çok sektöre can suyu vereceğini vurguluyor.

Erdem, okulların yüz yüze eğitimle açılması gerektiğini belirterek "Okulların açılması kırtasiye alanının yanı sıra eğitimle ilgili mal ve hizmet sunan kişi ve kuruluşların yeniden işbaşı yapmasını sağlayacak. Bu ülkemizin ekonomisine artı değer katacak. Okulların bu yıl ne olursa olsun tedbirler alınarak açılması gerekiyor. Aksi takdirde bizim haricimizde birçok sektörde çok büyük sıkıntılar ortaya çıkacak. Bu durumun ayrıca eğitim durumu da var. Özellikle birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için onların geleceği açısından okulların açılması çok önemli. Üniversitelerde büyüklükten ötürü gerekli tedbirlerin rahatlıkla alınacağını düşünüyorum. Üniversitelerin de kesinlikle açılması gerekiyor. Devletin eğitimi başlatması ve bizim yolumuzu da açması gerekiyor. Başka bir alternatifi yok" diye konuştu.

Kırtasiye sektöründe de salgına bağlı olarak fiyat artışları kaydedildiğini belirten Erdem. "Satışlarımız normale göre çok ciddi oranda düştü. Normal ciromuzun yaklaşık %15'i kadar ciro yaptık. Pandemi, kırtasiyenin yanı sıra birçok sektörün fiyatların artmasına neden oldu. Kendi adıma konuşacak olursam, elimde stoğu bulunan ürünlere fiyat artışı yapmadım. Ama yeni tedarik edilen ürünlerde ise mecburen fiyat artışına gidiyoruz. Özetle, diğer sektörlerde olduğu gibi kırtasiyelerde fiyat artışı oldu" diyerek, Pandemiden bu yana kırtasiye sektörünün de neredeyse tüm sektörler gibi daraldığını dile getirdi.

"ZİNCİR MARKETLER İÇİN TEDBİR ALINMALI"

Sektör dışında kırtasiye satışı yapılmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Erdem, "Zincir marketlerin okul sezonundan yararlanması hiç hoşumuza gitmiyor. Halka sundukları ürünler kaliteli ürünler değil. Kırtasiyeciler için çok önemli olan bu sezonda, zincir marketler piyasada adı sanı duyulmayan ürünleri reklamlar aracılığıyla herkese duyuruyorlar. Yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri alması gerektiğine inanıyorum. Aksi takdirde birçok esnaf sıkıntıya girecektir. Temel ihtiyaçları satıyor olabilirler, ama artık telefondan beyaz eşyaya kadar satış yapıyorlar. Bazı şehirlerde zincir marketlerin kırtasiye gibi ürünleri satış yapmasının ilgili makamlarca engellendiğine şahit oluyoruz. Bu duruma müdahale edilmesi gerekiyor" diyerek yetkililerin konuya müdahale olması gerektiğini belirtti. Erdem, "Yaklaşık 18 aydır salgın yaşıyoruz. Bu süreçte çok zarar gördük ve devlet destekleri yetersiz kaldı. Maske ve mesafe kurallarına uyalım, gereken tedbirleri alalım. Artık her şey normalleşmeli. Artık bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmayı istiyoruz" diyerek konuşmasını noktaladı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi