KÖYDEP (Köy Okulları Değerler Etkileşim Programı) Projeleri kapsamında Kayseri Kocasinan ilçesi köy okullarını ziyaret eden öğrenciler, Yazır ilkokulu ve Hacı Mehmet Soyışık Saraycık ilkokullarını ziyaret etti. 

KÖYDEP projeleri kapsamında; kuaförlük alanı öğrencileri öğrencilerin saç kesimi ve saç bakımlarını yaparken, Grafik fotoğraf alanı öğrencileri kültürel mirasımız olan ebru sanatını öğrencilerle uygulayarak, yaptıkları ebruları kendilerine hediye ettiler.

Çocuk gelişimi öğrencilerinden oluşan animasyon ekibi hazırladıkları yarışmalar ve danslarla köy çocukları ile birlikte eğlendiler. Yiyecek içecek alanı öğrencileri okullarında hazırladıkları yaş pasta ile öğrencilerle doğum günü kutlaması yaparak ikramlarda bulundular. Büro yönetimi alanı öğrencileri okullarında başlattıkları her köy okuluna bir kütüphane sloganı ile topladıkları kitapları okullarımıza teslim ettiler. Ayrıca Saraycık ilkokulumuza okul kıyafetleri ve kırtasiye seti hediye edildi.

Programa katılan Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse yaptığı açıklamada; “Ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ilkesi doğrultusunda, köy-kent ayrımı yapmadan her yerde her bir öğrencimizin eğitim imkânlarından faydalanmasını hedeflemekteyiz. Böyle anlamlı bir proje ile bizlere destek veren Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetimine ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Kocasinan ilçemizde yapılan bu çalışmaların diğer meslek liselerimize de örnek olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatma Hökelek ise; “Hem hizmet hem de değer üreten okulumuzda, KÖYDEP projesi ile öğrencilerimiz kendilerine değer katarken, kırsalda köy okullarında okuyan öğrencilerle bir araya gelerek hayatlarına dokundukları içinonlarla gurur duyuyorum.” dedi.

Ayrıca katılımcı öğrenciler ve köy okullarında okuyan eğlenceli, kaliteli vakit geçiren öğrenciler bu çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi