İki ayrı etkinlik olarak online düzenlenen eğitim programına NNYÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Şaban Karayağız ve Doç. Dr. Engin Arıkkonuşmacı olarak katıldı.

Kocasinan RAM Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm görevlisi Psikolojik Danışman Muharrem Eroğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı ilk etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Şaban Karayağız, “Akademik Başarı ve Sınav Kaygısı” konulu bir sunum yaptı. Karayağız, kaygı ve stresin nedenleri, sonuçları, kaygı ve stres yönetimi, kaygı düzeyi ve akademik öz yeterlik, kaygı ve akademik başarı ilişkisi konularında bilgiler verdi.

Mesleki Gelişim Eğitim Programı kapsamında düzenlenen ikinci eğitim faaliyetinde ise Doç. Dr. Engin Arık “Mobing ve Mobing ile Başa Çıkma Yolları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Arık, sunumunda mobbing nedir? Mobbing türleri, belirtileri, özellikleri ve davranışları, mobbingin kurumsal etkileri ve sonuçları, mobbing örnekleri, mobbinge karşı neler yapılmalı? Konularında Kocasinan, Akkışla, Bünyan, Felahiye, Hacılar, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan ve Sarız ilçelerinden katılan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlarla bilgi paylaşımında bulundu.

Editör: Haber Merkezi