Kayserili Mesut Hekimhan ortaokul son sınıftayken görme yetisini kaybetti. Mesut Hekimhan ortaokul son sınıfı, liseyi ve üniversiteyi göremeyerek okudu. Azmiyle herkese örnek olan Mesut öğretmen liseyi okul 3’üncü ve üniversiteyi ise bölüm 2’incisi olarak bitirdi. 2001 yılında Kayseri’ye atanan Mesut Hekimhan yaklaşık 20 yıldır öğrencilerine eğitim vermeye devam ediyor.

“MESLEKTE UNUTAMADIĞIM BİRÇOK ANIM VAR”

Öğretmenlik hayatı boyunca birçok unutulmaz anı biriktirdiğini anlatan Hekimhan, bir öğrenci velisi ile arasında geçen ilginç anısını anttı. Hekimhan, “Bir gün 23 Nisan töreni için stadyuma gitmiştik. Bir öğrencim annesiyle beraber beni görünce yanımıza geldiler. Benimle konuşmaya başladılar. Babaları ile daha önce hiç tanışmamıştım. Babasıyla tanıştık konuşuyoruz, yanımdan ayrıldıkları zaman babası, ‘Bu ne biçim insan, benimle konuşurken yüzüme bakmıyor’ demiş. Daha sonra annesi ve kız gülmeye başlamış. Babasına, ‘Bizim öğretmenimiz görmüyor’ demişler. Velimiz o zamana kadar fark etmemiş. Daha sonra gelip kendisi bana durumu anlattı. Bu tür birçok komik anı yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“YİNE DÜNYAYA GELSEM, YİNE ÖĞRETMEN OLURDUM”

Mesleğini çok sevdiğini ve bir daha şansı olsa yine öğretmen olacağını belirten Hekimhan, “Bizim liseyi okuduğumuz dönemde bizi yönlendirme olayları şu anki kadar fazla değildi. Ben öğretmenlerimi sevdiğim için öğretmen olmaya karar verdim. Özellikle de tarih benim çok sevdiğim bir alandı. O dönemde özellikle radyolardan tarih programlarını takip ederdim. Yaşadığım şehirde tarih öğretmenliği bölümü vardı. Seçtim bu bölümü ve hiç pişman değilim. Yeniden dünyaya gelsem yine öğretmen olurdum. Gerçekten sevdiğim bir meslek” diye konuştu.

“BİZLER ENGELLİDEN ZİYADE ALLAH’IN HEDİYELİ KULLARIYIZ”

İnsanların istediği zaman her şeyi yapacağını düşündüğünü belirten Hekimhan, “Bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu vardır. Biz kendimizi geliştirdik öğrendik ve insanlara bir şekilde bilgimizi sevgimizi aktarıyoruz. Başarılı olmak için ilk önce beyin lazım gözden önce. Çok şükür duyabiliyoruz, konuşabiliyoruz, iletişim kurabiliyoruz. Bir eksiğimiz yok aslında. Biz engelliden ziyade Allah’tan hediyeli kullarız. Biz eskiden arkadaşlardan yardım alırdık. Şimdi bilgisayar ortamında kendi kitabımı tek başıma kimseye ihtiyaç duymadan okuyabiliyorum. İnsanlar isterse çalışmakla gayretle başarılı olabilirler” ifadelerini kullandı.

“EVİMİN YAKININDA 2-3 TANE OKUL VAR, MÜMKÜNSE YAKIN OKULLARA BİZİ ALDIRSINLAR”

Bütün öğretmenlerin öğretmen gününü kutlayan Hekimhan, görev yerinin değiştirilmesini talep etti. Vali, Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürünü evine davet eden Hekimhan, “Artık sesimi kim duyarsa önce onları kendi evime davet ediyorum. Gelip bizim durumumuzu görsünler bazı sıkıntılarımız var. Evimin yakınında 2-3 tane okul var, mümkünse bizim daha rahat gidip gelebilmemiz için bizi bu okullara aldırsınlar istiyoruz” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi