KAYSERİ Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, bazı çevrelerce engelli çocuğu olan ailelerin, Allah tarafından cezalandırıldıkları gibi çok yanlış söylemler dile getirildiğini belirterek, ''Asla Allah böyle bir ceza vermez. Herkesin bu dünyadaki imtihanı farklı farklıdır. Belki de anne ve babaların cennete girmelerinin yolu, o engelli evlatlarına bağlıdır'' dedi.

Hacı Mustafa Postaağası Özel Mesleki Eğitim Okulu'nda, yıl sonu etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kayseri Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven, kişilerdeki engelliliğin, bir eksiklik olmadığını bildirdi. Güven, şöyle dedi:

''Bizler, Medine Valiliği'ne görme engelli bir sahabeyi bırakan peygamberin ümmetiyiz. Dinimiz, engelli olup olmamayı ayırt etmeden insanların ibadet ve itikatlarına göre hesap göreceğini bildiriyor. Son günlerde bazı çevrelerce engelli çocuğu olan ailelerin, Allah tarafından cezalandırıldığı dile getiriliyor ki, bu çok yanlıştır. Allah, asla ve asla böyle bir ceza vermez. Herkesin bu dünyadaki imtihanı farklı farklıdır. Engelli çocuğu olan aileler, kesinlikle böyle yanlış söylemlere inanmasınlar. Belki de o anne ve babaların bu dünyadaki imtihanları da engelli evlatlarına sahip çıkıp bakmalarındadır. Belki de o anne ve babaların cennete girmelerinin yolu, o engelli evlatlarından geçiyor. Bunu ancak Allah bilir ve aileler de engelli evlatlarına bakmayı ibadet şuuruyla yerine getirmeliler."

Konuşmaların ardından, engelli öğrenciler tarafından 'Bayrak' gösterisi sergilendi. Bir grup öğrenci, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okurken, bir grup öğrenci de okul bançesine konulan panoya, Türkiye'nin bölgelerinin gösterildiği parçaları panoya takarak Türkiye haritasını tamamladı. Bir grup öğrenci de İstiklal Marşı'nın okunmasn ardından büyük boy Türk bayrağı açtı. Etkinlikte, engelli öğrencilerden oluşan mehter takımı da bir gösteri sundu. Mehter takımındaki engelli öğrencilerin uyumu, dikkatleri ve heyecanları uzun süre alkışlandı.

Gösteriyi izleyen diğer engelli öğrenciler de zaman zaman arkadaşlarına eşlik etti. Okul bahçesindeki gösteri ardından okulun giriş katında hazırlanan ve öğrencilerin yaptığı çalışmaların yer aldığı ürünlerden oluşan sergi açıldı. Sergide, öğrencilerin, küçük seramik parçalarından yaptıkları tablo, ahşap işlemeleri, anahtarlık, askılık ve resimler dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi