Merkez Kocasinan İlçesi'ndeki İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin orta bölümünde 6-A, 6-B ve 6-C sınıflarında okuyan yaklaşık 85 öğrenci 'Namaza Niyet Töreni' için Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı karşısındaki Ahmet- Ayşe İnci Camii’ne götürüldü. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zeliha Boztoprak'ın organize ettiği ve bu yıl ikincisinin düzenlendiği belirtilen törene Okul Müdürü Mehmet Ayman, öğretmenler ve öğrenci velileri de katıldı.

Öğrencilere takke ve başörtüsüyle tespih hediye edilmesinin ardından caminin imamı Hüsrev Çakmak Kuran okudu. Namazın kılma ve öneminin anlatıldığı slayt gösterisinin yer aldığı törende İmam Hatip'i öven film gösterildi, öğrencilerin oluşturduğu koro ilahiler okudu.

"İNŞALLAH BAŞKA OKULLARA ÖRNEK OLACAK"

Öğrencilere de 40 gün boyunca namazlarını eksiksiz kılacaklarına dair söz verdirildiği törende konuşan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ayman, "Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz bu programın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bu programların öğrencilerimiz için önemli olduğunu düşünüyorum. Siz velilerden de ilgi ve alaka bekliyoruz" dedi. Öğretmenler olarak okulda öğrencilere gerekli ilgiyi gösterdiklerini, okul dışında da velilerin kendilerine destek olmasını isteyen Ayman, şunları söyledi:

"Okul dışındaki hayatlarını da bir imam hatip nesline yakışır bir şekilde geçmesine yardımcı olun. Allah’ın izniyle güzel bir program oldu ve bundan sonra da inşallah başka okullara örnek olacak. Yavrularımızdan da şunu rica ediyorum burada verdikleri söze sadık kalsınlar. Hz. Peygamberin vaadi inşallah gerçekleşecek ve bu çocuklarımız 40 gün namaza alışırlarsa, umuyoruz ki ondan sonra da namazı bırakmayacaklar. Bu programda hafızalarında güzel bir anı olarak kalacak. Emeği geçen başta tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Töreni organize eden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zeliha Boztoprak da öğrenci velilerine namaz vakitlerinin takibi ile ilgili açıklamalar yaptı. Boztoprak, 40 günün sonunda ödül töreni ile yine bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

Programın sonunda öğrenciler, öğretmenler ve veliler birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.
 
Editör: Haber Merkezi