Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) ilk mezunlarını verdi.NNYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ve İktisat Bölümlerinden mezun olan toplam 123 öğrenciye düzenlenen törenle mezuniyet belgeleri verildi. Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Üniversitelerin uygarlık yarışında bir ülkenin öncü kurumları olduğunu belirterek, “Üniversiteler kültürde, medeniyette, bilimde, teknolojide, araştırmada ve yenilikte öncü rol oynamalı ve lokomotif görev üstlenmelidir. Bu amaçla Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından kurulan ve Temmuz 2009 tarihi itibariyle resmi kuruluş sürecini tamamlayan üniversitemizde şu anda 7 fakülte, 2 enstitü ve bir meslek yüksekokulu bulunmaktadır” dedi.

İşletme, İktisat ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerine lisans seviyesinde ilk öğrencilerini 2011-2012 akademik yılında aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Kerim Güney, “Bugün bu öğrencilerimizi mezun ediyoruz. Önümüzdeki akademik yıl için İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri, Mühendislik, Güzel Sanatlar ve Tasarım ve Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesindeki toplam 11 bölüme 566 öğrenci alacağız. Öğrencilerin yüzde 75'i değişik oranlarda burslu olacak. Üniversitemiz bünyesinde resmi kuruluş süreci tamamlanmış olan Diş Hekimliği ve Tıp Fakülteleri’ne de gerekli fiziki alt yapı ve akademik kadro oluşturulduktan sonra öğrenci alınacaktır. Modern kampusumuzda, öğrencilerimizin günlük hayatla ilgili tüm ihtiyaçları giderilmektedir. Bizim hedefimiz dünya standartlarında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektir. Üniversitenizde eğitim alanları modern eğitim araçlarıyla ve laboratuvarlarla donatılmıştır" diye konuştu.

NNYÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özhamurkar da Kayseri Yükseköğretim ve Yardım Vakfı hakkında bilgiler vererek eğitim alanına yaptıkları yatırımların meyvesini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mezun olan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Mustafa Nevzat Özhamurkar mesleki yaşantılarında da başarılar diledi. Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi. Fakülte birincileri mezuniyet kütüğüne isimlerinin olduğu plaket çaktı. Daha sonra öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Vakıf ve Üniversite mütevelli heyeti üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin ailelerinin katıldığı tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.
Editör: Haber Merkezi