Kayseri Besime Özderici İlkokulu 4’üncü sınıfı öğrencileri, AGÜ’ye ziyarette bulundu. AGÜ Ziyaretçi Ofisi aracılığı ile öğretmenleri nezaretinde üniversitenin Sümer Yerleşkesi'ni gezen yaklaşık 50 öğrenci ziyaret sırasında, Japon kağıt katlama sanatı origamiyi de öğrendi. Öğrenciler, genellikle kare kağıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece katlayarak, çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturulan origamiyi uygulamalı öğrenerek, çeşitli hayvan figürleri ortaya çıkardı.

Origami’yi AGÜ Ziyaretçi Ofisi Koordinatörü Fatma Çatkaya’dan öğrenen öğrenciler, yaptıkları yaptıkları çalışmaları ailelerine ve arkadaşlarına yeni yıl hediyesi olarak vereceklerini söyledi.

Öte yandan, AGÜ’ye, çeşitli illerden Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler Liseleri ve kolejlerin son sınıf öğrencileri ile ilkokul öğrencilerinden oluşan yaklaşık bin öğrenci ziyaret etti. Ziyaüretlerde öğrencilere üniversite ve kampüs hayatı ile fakülte, bölüm ve meslekler hakkında ve meslek seçimi konusunda bilgiler veriliyor.


Editör: Haber Merkezi