MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri'nin öğrenciler için çünkü çevre kirlenmesi ve atıkların değerlendirilmesi konusunda okul gibi eğitim verdiğini söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi geri dönüşüm tesislerinde ayrıştırarak toplanan çöplerin nasıl ve hangi işlerden geçirildiğini, sonra bunların nasıl depolandığını ve ne gibi maddelere dönüştürüldüğünü bu tesislerde bizzat izlediklerini belirtti. Başkan Büyükkılıç, doğa kirlenmesinin önlendiğini ve yine geri dönüşüm ile ekonomiye katkı sağlandığını öğrenerek bizzat uygulayıcı olduklarını kaydetti. Hayriye Dabanoğlu İlköğretim Okulu'ndan birinci ve ikinci sınıftan 152 öğrencinin Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri'ni gezdiklerini ve konu hakkında bilgilendirildiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şöyle devam etti:

“Ağaç yaş iken eğilir sözü, toplumuzun küçük yaşta verilen eğitimin bir ifadesidir. Küçük yaşta elde edilen bilgi ve öğrenme ile alışkanlık kazanılarak bilgili ve bilinçli bir toplum olarak daha ferah bir toplumun temeli atılır. Bu açıdan özellikle doğa kirlenmesi, atıkların yeniden kullanımı, hammaddelerin israfının önlenmesi gibi konular çok önemlidir.”
Editör: Haber Merkezi