6 Eylül Pazartesi günü okullarda 18 aylık bir aranın ardından zillerin yeniden çalması ve 2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze başlaması bekleniyor. Kırtasiyeci Özgür Taş, pandemi öncesinden bugüne kadar ellerinde kalan stoklarda herhangi bir fiyat artışına gidilmediğini belirtiyor.

Taş, yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili "Okul sezonunun başka güzellikleri var. Çocukların heyecanını gözlerinden görmek değişik hissettiriyor. 18 aydır çocuklar okula gidemiyor. Okulların açılacağı açıklandı ve özellikle okul çantası konusunda alışverişler başladı. Bu sezonu güzel geçireceğimize inanıyoruz" diyerek duygularını ifade etti.

Kırtasiyelerde de pandeminin yarattığı ortam kaynaklı fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Taş, "Tüm sektörlerde olduğu gibi kırtasiyelerde de fiyat artışı oldu. Ancak biz stok fazlamıza günümüz fiyatlarını yansıtmadık, 2019 fiyatlarıyla devam ediyoruz. Çünkü halk zaten sıkıntıda, bu sıkıntıyı iki taraflı görmemiz gerekiyor. Bu yüzden fiyatları uygun tutmaya gayret gösteriyoruz" diyerek, ellerindeki stok ürünlerde fiyat artışı yapmadıklarını belirtti.

Okul alışverişlerinin başladığını ancak okullar açıldıktan sonra satışların hızlanacağını belirten Taş, "Okul çantası, suluk, kalemlik, beslenme çantası gibi ürünlerin alışverişi başladı. Veliler, genelde öğretmenlerin yazdığı ihtiyaç listelerini bekliyor" dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi