Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan dikkat çeken bir konuyu gündeme getirdi. Velilerin öğrencilerin mesajlarını da yayınlayan Orhan Çandıroğlu ve Besime Özderici Okul Müdürü Sebahattin Durna’ya seslendi. Orhan şunları söyledi: “ Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve Besime Özderici Okul Müdürü Sebahattin Durna’ya soruyorum ? Tüm ülke LGS sınav motivasyonu için seferber olmuşken sizler bulunduğunuz koltukların gücünü sadece öğrencilerimizin motivasyonu için kullanabilirsiniz aksi sizi veliler ve öğrenci vicdanında sorumlu tutar!

06 Haziran 2021 de yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi ( LGS ) mi önemli yoksa aynı tarihlere denk gelen Kayseri Alparslan Mahallesi Muhtarlık seçimleri mi önemli? Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs Salgını nedeniyle ülkemizde eğitim sistemi ,her alınan yanlış kararlarla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sıkıntılı ve stresli süreçler yaşartırken bir skandalda Kayseri Besime Özderici Ortaokulundan geldi. 31 Mayıs günü Besime Özderici Ortaokulundan gelen mesaj ile sınava girecek çocuklarımız ve aileleri sınav günü gelmeden farklı bir stres sahibi oldular! Gelen mesajda 06 Haziran Pazar günü okulumuzda Muhtarlık seçimi yapılacaktır.Aynı gün Ortaokul binasında LGS sınavı yapılacağı için,oy kullanacak olan velilerden ,velilerin ve öğrencilerin rahatsız olmaması için hassasiyet istemiş! Besime Özderici Okul Müdürü Sebahattin Durna hassasiyet göstermesi gereken kişiler siz yöneticiler olmalısınız, bu fedakarlığı özveriyi stresli ailelerden ve geleceğini yanlış eğitim sisteminden kaynaklı bir sınava bağlayan öğrencilerden istemek akıl tutulması olsa gerek Alparslan Mahallesinde ilkokul veya lise mi kalmadi ki Muhtarlık seçimleri için sandık kuruluna itiraz etmediniz bu okulda LGS Sınavı olacak okulunuzun ilkokul ve ortaokul bahçesi ortak kullanımda, hem veliller hemde oy kullanacak yurttaşlar olacakken bu sessizliği nasıl sağlayacaksınız ?

Sınav günü öğrencilerimizin huzuru için sınav salonlarından , koridorlardan,gözetmenlerden ,toplumdan, araçlardan korna sessizliği duyarlılık beklerken siz eğitimci ve yetkili müdür olarak okul bahçesinde bunu sağlamanız mümkün mü? Sizler eğitimci olarak bu konuyu acilen çözüp tüm velilerimizin ve öğrencilerimizin rahatsızlıklarını çözemezseniz okulunuzda sınava girecek tüm öğrencilerin konsantre bozukluğundan kaynaklı olası başarısızlıklarında başta siz okul müdürü ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü sorumlu olacaktır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi