Pınarbaşı ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'ndeki 280 öğrenci ve 20 derslikli Şehit Sezer Güneş İlkokulu'na görevlendirilen 4 öğretmen, ilçenin kent merkezine uzak olması gerekçesiyle durumu mahkemeye taşıdı. Verilen mahkeme kararıyla 4 öğretmenin görevlendirmesi iptal edildi. Öğretmenler okuldan ayrılınca öğrencilerin eğitimi sekteye uğradı.

Duruma tepki gösteren öğrenci ve veliler, ellerinde pankartlarla eylem yaptı. İlkokul öğrencileri 'Öğretmen istiyoruz' ve 'Öğretmenim lütfen okuluna gel' pankartlartları taşıdı. Açıklama yapan öğrenci velisi Mustafa Ülker, kadrosu ilçedeki başka bir okulda olan öğretmenlerin kendi okullarına geçici görevle atandığını anlattı. Mahkeme kararıyla bu öğretmenlerin geri gittiğini aktaran Ülker, “Olan bizim çocuklarımıza oluyor. Mahkemelerin karar verirken çocuklarımızın eğitim haklarını ve bu olaydan dolayı yaşadıkları mağduriyeti de göz önüne almalarını istiyoruz. Ayrıca toplumumuza örnek olması gereken çok kıymetli öğretmenlerimizin de mahkeme öncesi kendilerini bizlerin yerine koymalarını bekliyoruz" dedi.

Başka bir veli Betül Türker de, "Bilinmelidir ki, ilçelerde öğretmen olmaması göçe, göçün olması da tarımsal ve hayvansal üretimin düşmesine, gelecekte de çocuklarımızın gıda bulmak için zorlanmasına sebep olacaktır. Bu nedenle kadrolu öğretmen sorununun çözülmesi elzemdir. Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. İlkokul 2'nci sınıf öğrencisi Mahmut Kılıç da, öğretmenleri olmadığı için derslerden geri kaldıklarını belirterek, kadrolu öğretmen ataması istediklerini dile getirdi. (1HA)

Editör: Haber Merkezi