Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) Yunanistan'dan gelen öğrencilere geleneksel Türk İslam sanatlarından ebru sanatını öğretti.

Avrupa Birliği'nin Comenius Programı çerçevesinde, Ataların Ortak Kültürü projesiyle Yunanistan'dan bir grup öğrenci Kayseri'ye geldi. Mehmet Soysaraç Ortaokulu'nun misafiri olarak Kayseri'ye gelen Atina'daki Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri KAYMEK'in Hürriyet Mahallesi'ndeki kurs merkezini ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan KAYMEK Müdiresi Mürşide Gonca Aslan, Yunanistan'dan gelen öğrencilerle böyle bir etkinliği paylaşmaktan mutlu olduklarını söyledi. Aslan, asıl amaçlarının Kayserililere hizmet vermenin yanı sıra bu tür etkinliklerle kültür transferi olduğunu belirtti.

Mehmet Soysaraç Ortaokulu Öğretmeni Soner Yücesoy da bu projede destek sağlayan herkese teşekkür ederek, "KAYMEK gibi Türk İslam sanatı ile ilgili çalışma yapan kurumlarımız hem kendi öğrencilerimizin geçmişimizi daha iyi tanıyabilmesine vesile oluyor, hem de yabancı öğrencilere güzel duyguların aktarılmasını mümkün kılıyor" dedi.

Daha sonra Yunanlı öğrenciler KAYMEK hocalarının nezaretinde ebru sanatını öğrenerek resimler yaptılar. Kayseri'de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden bir öğrenci, "Kayseri'de güzel deneyimlerimiz oldu. Erciyes'te kayak ve kızak yaptık. Tekrar bu fırsatı elde etmek isteriz. Hepiniz Yunanistan'a geldiğinizde hoş bir şekilde karşılanacaksınız" diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi