Doğu Türkistan’daki Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye göç eden ve Kayseri ‘de devlet lojmanlarına yerleştirilen 800 Uygur Türkü'nün 150 çocuğuna, Türkçe, Uygur Türkçesi ve Kuran-ı Kerim dersleri verilmeye başlandı.

Kayseri’ye yerleştirilen Doğu Türkistanlı ailelerinin çocukların önümüzdeki 2015-16 eğitim ve öğretim döneminde okullara kayıt yaptırabilmeleri için Türkçe öğretilmeye başlandı. Çocuklara aynı zamanda da milli ve manevi değerleri unutmamaları için haftada 10 saat Kuran-ı Kerim dersleri veriliyor.

Uygur Türkçesi, Türkiye Türkçesi ve Kuranı Kerim derslerinin 4 ay süreceğini belirten Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, şöyle dedi:

"Yaklaşık 800 kişinin günlük ihtiyaçlarının karşılandığı devlet lojmanlarında bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Başta Kayseri Valimiz Orhan Düzgün olmak üzere ve tüm hayırseverler muhaceretten göçen kardeşlerimize adeta ensar vazifesi yaptılar. Onlara da şükranlarımızı iletiyoruz. İnşallah buraya göç eden çocuklarımız gelecek dönem okullara gidebilmeleri için böyle bir uygulama başlattık."

Editör: Haber Merkezi