Bu esnaflardan 3 yıldır telefonculuk yapan Türker Başdemir, “tam kapanma” sürecinin yorucu olduğunu öne sürdü. Başdemir, kendilerinin fedakarlık yapabileceklerini, ancak devletin de destek olması gerektiğini dile getirdi. Herhangi bir desteğin söz konusu olmadığını belirten Başdemir, “1000 TL olduğu söylenen destek parası, Kayseri gibi bir yeri düşünürsek ancak küçük bir mahallede kira bedeline yeter” dedi.

Başdemir, “İşin üzücü tarafı devletimiz tek taraflı karar veriyor, acısını biz çekiyoruz” diye ekledi. Kapanma sonrasında siftah yaptıkları ilk gün hakkında değerlendirme yapan Başdemir, “İnsanlar bize saldırıyor. Evde sıkılan insanlar kendini dışarı attı. İnşallah gelen müşteriler üzerinden oluşan açığımızı kapatırız” dedi.

45 yıllık Çarşı esnafı ve son 8 yıldır da sarraflık yapan Mustafa Zağalı, salgının üstüne “tam kapanma” olmasının küçük esnafları muzdarip ettiğini söyledi. Zağalı, sözlerine “Çünkü bizim gibi küçük esnaflar devletten bir nebze yardım almadı. Bu durum dışarıdaki vatandaşı da etkiledi. Düğünlerini ve nişanlarını yapamadılar, arzu ettikleri hiçbir şeyi yapamadılar” dedi. Zağalı, altın fiyatlarındaki son durum hakkında “17 günlük süre zarfında altının biraz yükselmesi insanları altın bozdurmaya sevk etmiş durumda” diye konuştu.

50 yıldır esnaflık yapan ayakkabıcı Mehmet Erdem ise destek yapılmadığını, sıkıntıda olduklarını söyledi. Alınan kararları sağlık açısından yerinde bulduğunu söyleyen Erdem, “Kapanma yararlı olmuş ki şimdi her tarafı serbest yapmışlar” dedi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi