Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, 2014 yılında Türkiye’nin istediği rakamları yakalayamadığını, firmalar nezdinde de hedeflerin bir miktar gerisinde kalınmış olabileceğini ancak sanayiciliğin uzun bir yolculuk olduğunu, hedeflerini bu sene gerçekleştirmek üzere daha gayretli bir şekilde çalışacaklarını belirtti. Boydak, yapılan düzenlemelerin de 1 ocak itibariyle geçerli olması gerektiğini vurguladı.

SANAYİCİLİK UZUN BİR YOLCULUK
KAYSO Ocak ayı olağan meclis toplantısı, KAYSO konferans salonunda yapıldı. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı.

Boydak, 2014 yılında Türkiye’nin istediği rakamları yakalayamadığını, firmalar nezdinde de hedeflerin bir miktar gerisinde kalınmış olabileceğini ancak sanayiciliğin uzun bir yolculuk olduğunu, hedeflerini bu sene gerçekleştirmek üzere daha gayretli bir şekilde çalışacaklarını belirterek, hem Kayseri’nin hem de Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlama gayretinde olduklarını söyledi.

“GÜVENİLİRLİK FİRMANININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE ÖNEMLİDİR”
İhracatta ve büyümede pozitif rakamlarla devam ediyor olmalarını önemsediklerini açıklayan Boydak, bunun sürdürülebilir büyümenin yakalanması adına gerekli olduğunu söyledi.

Sanayiciliğin meşakkatli bir iş olduğunu ancak buna razı olduklarını ifade eden Boydak, “Öncelikli hedefimiz sürdürülebilir bir şekilde firmalarımızın devam etmesini sağlayacak imkanları sağlamaktır. Tabii ki bunun yolu da karlı bir şekilde çalışmaktan geçiyor. Rekabetçi anlayışımızı da hiçbir zaman unutmadan var gücümüzle piyasalarda öne çıkma gayretinde olmamız gerekiyor. Firmalarımızın piyasalara sundukları ürünler ya da hizmetlerin kalitesi ile müşterilerini memnun etmeleri, ürünlerinin arkasında olmaları ve markaların piyasalarda güvenilir marka olma özelliklerini devam ettirmeleri, firmalarımızın sürdürülebilirlikleri açısından son derece önemlidir” diye konuştu.

“REKABET ÖNEMLİ”
İşletmelerdeki verimlilik hususunu ciddi bir şekilde irdelemeleri gerektiğini belirten Boydak, “İşimizi aynı ekip ve ekipmanlarla daha fazla nasıl artırabiliriz, ya da küçük takviyelerle kapasitemizi daha nasıl yukarılara taşıyabiliriz gibi konular üzerinde ciddi bir şekilde durmamız gerekiyor ki rekabette geri kalmayalım. Kayseri’nin rekabette öncülüğünü işletmelerimizin karlılıklarını yukarıya taşıyarak görmüş olacağız. İşletmelerimiz karlı hale geldikçe firmalarımızı uluslararası arenaya taşımış olacağız. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum.” diye konuştu.

Petrol ve EMTİA fiyatlarında çok ciddi gerilemeler olduğuna değinen Boydak şunları söyledi: “Portföyümüzdeki hammadde stoklarına dikkat edelim, işletmelerimizi gereksiz risklere sokmayalım dedik ki haklı olduğumuz ortaya çıktı. Tersi de olabilirdi ancak biz onu da istemiyoruz. Fiyatlar çok daha yukarılara gidebilirdi. Biz sanayici isek üretimden kazanmamız gerekiyor. Diğer türlü kapasitenin çok üzerinde alım satım yapmak brokerlik işidir. Onun için stok yönetimindeki dikkatin ne kadar önemli olduğu bir kez daha karşımıza çıkmış oldu.”

DÜZENLEMELER 1 OCAK İTİBARİYLE GEÇERLİ OLMALI
İşletmelerin sorunlarının finansmana erişim ve finansmanda üstlendikleri maliyetlerin yüksekliğinin en temel sorunların başında geldiğini açıklayan Boydak, bu konuda yetkililerden bir düzenleme beklediklerini, bu düzenlemelerin de 1 Ocak’tan itibaren geçerli olması gerektiğini sözlerine ekledi.


Editör: Haber Merkezi