Kayseri, Kazancılar Çarşısı’nda 12 yıldır altın sektöründe esnaflık yapan İhsan Gülderdi, altın fiyatlarını değerlendirdi.

PANDEMİDE İKİNCİ DALGA BEKLENTİSİ ALTININ ARTIŞINA NEDEN OLUYOR

Altın fiyatlarının ONS(ekonomi piyasasında altın hesaplama türü) ve dolar kaynaklı yükselip alçaldığını vurgulayan Gülderdi, “Şuan ONS’un aşırı yükselmesiyle altın yükselişe geçti. Dolar son gelişmelerden sonra biraz gevşeklik gösterdi, bundan sonra da doların en azından 100-150 puan gevşeyeceği kanaatindeyiz ama ONS’u yükselişi altının artışına neden oluyor. Son on iki yılın rekorunu kıran ONS, şuanda 2 bin 100 seviyesine yaklaştı, bundan sonra da 2 bin 300 seviyesine geleceği konuşuluyor. ONS da dünya üzerindeki istikrardan ya da kaostan etkili oluyor. Şuanda da pandeminin ikinci dalgasının gelmesinin beklentisinden dolayı ONS da aşırı bir yükseliş var. Bu da altın fiyatlarını haliyle yükseltiyor” diye konuştu.

ÇEYREK ALTIN 775 TL

Esnaf İhsan Gülderdi, şuanda küçük altın denilen çeyrek altının 775 TL, yarım altının bin 530 TL ve tam altının ise 3 bin 100 TL’den satışa sunulduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“24 ayar has altının fiyatı ise 468 TL, 22 ayar has altının fiyatı 450 TL, grams altının fiyatı ise 7 bin 750 TL’dir. Altının fiyatlarına yetişmek bu aralar çok zor oluyor. Müşteriye satıyoruz , tekrar yerine almak da zorluk çekiyoruz. O kadar hızlı artış var ki sattığımız ürünün yerine koyamıyoruz. İstanbul’da da aşırı talepten dolayı altında sıkıntı yaşıyoruz, toptancılardan altın çekemiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi