Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile TOKİ iş birliğinde yapımı gerçekleştirilen 834 konutun, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ndeki kura töreninde yaptığı konuşmada, esnaflar için yapılan bu projede emeği geçenlere teşekkür ederek, Kayseri'de kendi belediye başkanlığı döneminden itibaren gecekondulaşma ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Tarihi süreç içerisinde yanlış uygulamalardan dolayı birçok kentte gecekondulaşmalar olduğuna dikkat çeken Özhaseki, bunları çözebilmek için büyük bütçeler ayırdıklarını ve planlamalar yaptıklarını ifade etti.
“GÜNEYDOĞU’DA YAPILAN EVLERDEN BAKANLIK 1 KURUŞ ALMADI”
Tüm bunların aşılması hususunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde TOKİ'de geliştirdiği projeyle binlerce konut yapıldığını anımsatan Özhaseki, "At binenin kılıç kuşananın. Zamanında Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde TOKİ, hazine arazilerini değerlendirip kıymetli yerlerde önemli işler yapıp, kazandığı parayı da bütçe olarak kullandı. Gelip sizleri ev sahibi yapmaya çalıştı. Çünkü inşaatçının parasını gün be gün ödemek zorundasınız. Adam yoksa devam ettiremez. TOKİ parayı tıkır tıkır vermezse o da inşaatı yarıda bırakır. Bir sene sonra herkes parasını almış oluyor. İyi de vatandaştan 10 sene, 15 sene, 20 sene sonra para alınacak. İşte ona bir formül bulmak gerekiyordu. O formül TOKİ bünyesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği karar üzerine bulundu ve devam ediyor. Binlerce ev yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. Güneydoğu'da şimdi biz TOKİ ile çalışıyoruz. Binlerce ev yapıyor. Ben de ayrıca bakanlık olarak harcıyorum ama bütçenin sıkıntılı durumunu bildiğim için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak orada yapılan işlerden 1 kuruş para almadım ama oralar ayağa kalkıyor. İş bilmek lazım, iyi niyetle çabalamak lazım, eğer siz iyi niyetle gayret ederseniz Allah size yardımcı olur" açıklamalarını yaptı.
“İLK HAK SAHİNİNİ ÖZHASEKİ BELİRLEDİ”
Özhaseki, ülke olarak bazı sıkıntılar yaşandığını ancak bunların da bir bir aşıldığını dile getirerek, "Başımızda da Allah'a hamd olsun Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Hangi tür belalar gelirse gelsin dimdik duran bir lider var. Yakın çalışma arkadaşlarından birisi de bu naçizane kardeşiniz. Gece 3'lere kadar, elinden kalemi düşene kadar, gözleri kapanana kadar, tatil bilmeden devam ediyor. Her çalışmasında da bu millet adına ne yapabilirim yarın Cenabıhakk'ın huzuruna çıktığımız zaman bize sual sorduğu zaman ben ne cevap veririm duygusuyla devam ediyor" diye konuştu. Türkiye'nin PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerini dize getirdiğini vurgulayan Özhaseki, hepsine karşı dim dik durmaya da devam edeceklerini vurguladı. Konuşmaların ardından hak sahiplerine evlerinin teslim edileceği kura çekilişi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura da ilk hak sahibini Bakan Özhaseki belirledi.
Editör: Haber Merkezi