Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası (KTO) yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

KTO'nun yeni hizmet binasının açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte katılan Bakan Özhaseki gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girşiminin yıldönümünün yaklaştığını hatırlatan Bakan Özhaseki, bu darbe girişiminin, Türkiye tarihinde daha önce karşılaşılan ihtilaller ile kıyaslanamayacağını söyledi. 15 Temmuz için "Tarihimiz boyunca yaşadığımız en büyük ihanet olayıydı" diyen Özhaseki, "Bu hain darbe girişimi bütün mazlum milletlerin ümitlerini yıkacak bir olaydı. Bunu böyle anlamak lazım. O gün sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek cesareti ve dirayeti, milletimizin de ortaya koyduğu büyük cesaretle bu tehlikeyi atlattık. Şunu da bilin ki o gün bizler mücadele ederken, Türkiye'yi seven, bizler için dua eden ne kadar millet varsa onların duaları da Allah indinde makbul oldu.Bizi sevenler, dostlarımız yanımızda durarak gerçek niyetlerini gösterdiler" diye konuştu.

Batılı ülkelerin ise yaşananların ardından, "geçmiş olsun" demekte bile zorlandıklarını dile getiren Bakan Özhaseki, "Kendilerini medeniyet olarak dünyaya takdim eden gelişmiş ülkedeki o insanlar da şaşkınlık içindeydi. Kendi aralarında, nasıl oldu da tutmadı bu darbe. Nerede hata yapıldı, dediler. Biraz daha zaman geçince akılları başlarına geldi temsilcilerini Türkiye'ye gönderdiler. Bu darbe teşebbüsünde bulunanlara kötü muamelede bulunmuyorsunuz değil mi? dediler. 15 Temmuz'daki bu hadiseyi Türkiye'de daha önce yapılmış darbelerle eşdeğer görmek hata olur. Allah'a şükürler olsun biz bu günleri atlattık. Şimdi de bir arınma süreci içindeyiz. Bunu yapanları devletten temizliyoruz" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU BİLİNMEZLİĞE DOĞRU YÜRÜYOR"

Bakan Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşünü de değerlendirerek, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ve PKK işbirlikçileriyle birlikte yürüdüğünü söyledi. Kanun Hükmünde Kararnamelerden rahatsız olmalarını doğru bulmadığını belirten Özhaseki, Hain darbe girişiminden sonra KHK'ların FETÖ ve PKK için çıkarıldığın dile getirdi. Bakan Özhaseki, "Kılıçdaroğlu, koltuğunun sallanmaya başlamasından dolayı bir bilinmezliğe doğru FETÖ, PKK ve bunların işbirlikçileriyle kol kola yürüyor. Elinizi vicdanınıza koyun... Hanginiz işine gitmesine, sokağa çıkmanıza engel oluyor bu kararnameler? FETÖ'cüler, PKK'lılar rahatsız oluyor bu KHK'lardan bir de bizim ana muhalefet rahatsız oluyor" diye konuştu.

"FIRSATI KAÇIRMAMAMIZ LAZIM"

Son bir yıl içinde yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin büyüme hızında önemli bir ivme yakaladığına da dikkat çeken Bakan Özhaseki, bu süreçte Türkiye'nin 165 milyar dolar seviyesinde yatırım aldığını belirtti. Yapılan yatırımlardan Kayseri'nin de önemli ölçüde yararlandığını ifade eden Bakan Özhaseki, Çin ile Türkiye arasında imzalanan ve uygulama alanı olarak Kayseri'nin belirlendiği e-ticaret projesine değindi. Özhaseki, "Çin ile Türkiye arasinda e-ticaret çalışmaları başlıyor. Hangi şehirlerde yapılacağı bir tartışma konusuydu. Başbakanımız Binali Bey'e Kayseri'de yapmak istediğimizi ilettik. Cumhurbaşkanımız da bu işin en iyi Kayseri'de yapılacağını söyleyince gerekli adımları attık ve çalışmalara başladık. Kurulan bir sistem üzerinden Kayserili esnaflar ürünlerini tüm dünyaya satabilecekler. Türkiye'den 3 saat'te 52 ülkeye ulaşabiliyorsunuz. Çin'in böyle bir imkanı yok. Bizim bu ticaret fırsatını en iyi şekilde değerlendirmemiz, kaçırmamamız lazım" açıklamalarını yaptı.

Editör: Haber Merkezi