ORTA Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yenilenebilir enerji ile kültür ve turizm alanına yönelik yatırımlar için 17 milyon lirası ajans desteği olmak üzere bu yıl bölgeye 36 milyon liralık yatırımın gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu toplantısı, Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün'ün başkanlığında yapıldı. Sivas Valisi Alim Barut, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile diğer üyelerin de katıldığı toplantının açılışında konuşan Vali Orhan Düzgün, ajansın dönem başkanlığını 1 yıl süreyle Kayseri'nin yapacağını söyledi.

Kalkınma Ajansı'nın her yıl bir ilin başkanlığından yönetim kurulu oluşturduğunu ifade eden Vali Düzgün, "Geçtiğimiz dönem sayın Yozgat Valimiz başkanlık yaptı, şimdi de Ağustos 2016 tarihine kadar dönem başkanlığını Kayseri olarak üstleniyoruz. Kalkınma Ajansı projelerinin bölgemiz, ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ekonomimizin kalkınmasına da fayda sağlayacak projeler, gerekli mali ve teknik desteklerle devam edecek. Bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışmalar yani desteklenecek çalışmalar yeni çalışma programının onaylanması ile kesinlik kazanacak" dedi. Geçtiğimiz ay içerisinde 2015 yılı yenilenebilir enerji, sürdürülebilir rekabet, kültür ve turizm mali destek programları kapsamında ajanstan destek almaya hak kazanan proje sahipleri ile sözleşmelerinin imzalandığını kaydeden Vali Düzgün, şöyle konuştu: "Bu projelerin uygulama süreci başlatılmıştır.2015 yılında almış olduğumuz kararla kültür ve turizm, yenilenebilir enerji konularında bu sektörlere destek verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu programlar kapsamında 17 milyon lirası ajans desteği olmak üzere bölgemize 36 milyon liralık bir yatırımın gerçekleşmesi beklenmektedir. Bunun yanında ilgili kurumlarla da gerekli işbirlikleri yapılarak, sektörel çalışma grupları da oluşturuldu"

Basın mensuplarının son günlerde yaşanan terör olayları konusunda alınan güvenlik önlemlerine yönelik 3 ilde yapılan çalışmalarla ilgili sorusunu da yanıtlayan Vali Düzgün, Türkiye gündeminde yer alan ve Ramazan ayı sonrasında başlayan bazı ülkenin asayişini, huzurunu bozmaya yönelik olayların devam ettiğini belirterek, "Bu olaylarla ilgili bütün illerimizde olduğu gibi üç ilde de emniyet, jandarma diğer istihbarat birimlerimiz ile gerekli toplantılar yapılarak illerimizin huzur ve güven içerisinde olması, bunun devamının sağlanması için gerekli tedbirler görüşülüyor. Zaman zaman bir araya geldiğimizde de bu hususları ele alıyoruz" yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi