Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından buğday tohumu ve yem bitkileri tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi. Tarıma ve çiftçiye destek amaçlı yapılan tohum dağıtımı Kadir Has Kongre Merkezi bahçesinde düzenlendi. Program kapsamında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’mizi hep olumlu yönüyle gün yüzüne çıkartmak, hak ettiği yere ulaştırmak ve onu paylaşmak bizim olmazsa olmazımız. Sonuçta kazanan kim oluyor? Maşallah çiftçimize Büyükşehir’imiz ve Bakanlığımız veriyor, sonuçta üreten oluyor. Üretmesi sizden, dağıtması, destek olması hem Bakanlığımızdan hem bizden diyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 226 milyon TL’lik bir paylaşımdan söz edeceğiz. Bu çok önemli rakam. Hiçbir karşılığı yok, tamamen hibe yani geri dönüşüm falan istemiyoruz. 4 bin 300 adet koyun dağıtımı yapmışız. Tohum desteklemeleri demişiz, aspir, nohut, yazlık buğday, yem bitkileri, korunga, yonca demişiz. Arıcılık desteklemeleri demişiz, 11 adeta traktör alımı demişiz. Tarımsal makinalara baktım yok yok hepsi var. Hayvancılığa yüzde 50 su desteği sağlamışız” ifadelerini kulandı.

‘KAYSERİ BİRÇOK ÜRÜNLE TANIŞMAYA BAŞLADI’

Kayseri’de üreticiyi yeniliklerle ve yeni tohumlarla buluşturduklarını söyleyen İl Tarım Müdürü Mustafa Şahin, “Böyle güzel programları peş peşe yaparak devam ediyoruz. 1 hafta 2 hafta öncesinde dağıtmış olduğumuz tohumlar, haftaya dağıtacağımız ve hali hazırda dağıtmış olduğumuz tohumlarla Kayseri üreticimizi ve Kayseri’yi, yeniliklerle ve yeni tohumlarla buluşturmanın keyfini yaşıyoruz. Kayseri Türkiye’deki en önemli tarımsal üretim merkezlerinden bir tanesi. Üretim desenlerimizi değiştirmeye başladık. Kayseri birçok ürünle tanışmaya başladı. Geçmişte yapmış olduğu ama beraberinde unutmuş olduğu yazlık buğday 3 sene içerisinde tekrar hatırlatıldı. Biz artık 1 metre alanı dahi boş bırakmamak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Biz Kayseri’deki nadas alanlarını yüzde 15’in altına indirilmesi için hem kurum olarak hem de Büyükşehir Belediye’mizin de katkılarıyla bununda önüne geçeceğiz. Artık kent tarımı ve şehirlerimizin kenarındaki arsa vasfında olsa bile tarımsal üretim yapılabilecek alanlarımızın tamamına da üretim yapılabilmesi için gereken tüm desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş ise, “Belediyelerin görevi kaldırım yapmak veya yol yapmak, su getirmek ya da işletmede otobüs temin etmek. Herkes bu şekilde biliyordu. Bundan 6-7 sene öncesine kadar ama şimdi çok şükür Büyükşehir Belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimiz çiftçilerimizin tohum ihtiyacını karşılıyor, arazi yollarımızı yapıyor, kapalı sistem projelerini yapıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi